НЕБЕЗПЕКА ВИНИКНЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

23 червня 2021 року
Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Напередодні вихідних, лісівники Рівненщини закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах, розпалювати багаття та відпочивати лише у спеціально відведених місцях.

За порушення вимог пожежної безпеки порушникам загрожує штраф у розмірі від 1530 грн. У разі знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, розмір штрафу зростає (від 4590 грн.), а в окремих випадках настає кримінальна відповідальність.

Державна лісова охорона лісогосподарських підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства працює у посиленому режимі, лісові масиви постійно патрулюються спеціальними рейдовими групами, здійснюється цілодобовий відеонагляд камерами відеоспостереження за держлісфондом області. Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, у повній готовності перебуває спецтехніка для боротьби з вогнем.

З початку року пожеж у держлісфонді Рівненської області не зафіксовано.

 

Джерело: Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://www.rivnelis.gov.ua/news/1247

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook