Перший випуск магістрів-нутріціологів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які навчалися за системою подвійних дипломів

23 червня 2021 року

     Програма подвійних дипломів та мобільності студентів ERASMUS + набуває широкої популярності серед студентів НУБІП України. В університеті щороку проводяться співбесіди, під час яких відбирають кращих студентів для проходження навчання. Для того, щоб прийняти участь у відборі, необхідно підготувати мотиваційний лист та резюме, із якими студент допускається до співбесіди. Проте, основною вимогою є знання мови і, звичайно, мотивація та бажання відкрити незвідані горизонти з новим досвідом.  

     Я, студентка другого року навчання в магістратурі за спеціальністю 181 Харчові технології та освітньо-науковою програмою «Нутріціологія» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України. Вже другий рік, як я навчаюся у вищій інженерній школі ISA Lille (напрямок Food Sciences) за програмою подвійних дипломів.

  

     Навчання проходить в регіоні Hauts-de-France у місті Lille. Це місто має репутацію промислового центру з казковим історичним ядром, воно являється одним з найбільших міст Франції з динамічним міським життям, адже основну частину населення тут складають студенти. Місто багате цікавими пам’ятками та чудовими музеями, колекції яких поступаються тільки музеям Парижу. Загалом, Lille  достатньо старе місто, проте відоме своїми красивими будівлями в стилі барокко з витончено загостреними дахами та шикарними особняками 19-го століття.

    Інженерна школа ISA Lille пропонує цілий ряд дипломних програм, що спеціалізуються на секторах Сільськогосподарська наука, Харчова нака, Екологія і Економіка сільського господарства.  Школа створює дуже цікаву та інформативну атмосферу для навчання, де всі студенти працюють разом над проектами та набувають нових знань та навичок завдяки практичному досвіду.


     Під час другого року навчання в магістратурі у ISA Lille, ми як і минулого року, обирали самостійно необхідні та пріоритетні нам дисципліни. Усі лекції були дуже інтерактивні та інтенсивні,  спрямовані на комунікацію між студентом та викладачем. Більшу частину навчання охоплювала практична частина, яка  проходила у сучасних лабораторіях. Після закінчення лекційного матеріалу ми застосовували теоретичні знання та вдосконалювали набуті навички під час проведення експериментів та студентських розробок.

     Цього року, я, паралельно до моїх занять у ISA Lille, працювала над магістерською роботою за темою «Дослідження ефективності використання бурякового сиропу в технології кетчупів». Всі експерименти проводилися у лабораторії ISA Lille під чітким керівництвом моїх керівників Юлією Крижовою та Emmanuelle Martin.

    Завдяки НУБіП України, факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК, високій професійно-педагогічній діяльності наших викладачів та матеріальній базі, я змогла написати гідну магістерську роботу за освітньо-науковою програмою «Нутріціологія», 22 червня успішно її захистити, і в цілому бути достойним представником студентської спільноти у ISA Lille. Адже наша матеріальна та практична база лабораторій факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК створює чіткий та сильний фундамент, який неймовірно допомагає долати всі перешкоди під час навчання та бути успішним студентом у ISA Lille.

 

   Проте, незважаючи на все прекрасне та ці неймовірні 2 роки навчання у ISA Lille, я сумую за рідним домом, за Україною та за рідним факультетом та викладачами.

 

Олександра Деяк, магістрантка 2 року навчання

факультету харчових технологій та управління

якістю продукції АПК НУБіП України та

вищої інженерної школи ISA Lille (Франція)

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook