Колаборація факультету землевпорядкування та DronUA на варті підвищення якості підготовки фахівців спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

22 червня 2021 року

 Підсумком навчального процесу  у студентів 3 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» виступає навчальна практика із «Фотограмметрії та дистанційного зондування». Для якісної підготовки студентів землевпорядників факультет землевпорядкування тісно співпрацює із Радою роботодавців, які завжди готові підтримати та забезпечити навчальний процес сучасними технологіями та обладнанням.

 
 
 
Цього року, для проведення комплексу робіт із аерофотознімання була запрошена  інноваційна українська компанія DronUA, яка є постійним партнером факультету землевпорядкування та НУБіП України. Співробітники компанії Лісовий Гліб та Міщенко Олександр не тільки забезпечили комплекс робіт із зйомки необхідної території, а й провели цікаву презентацію сучасних безпілотних рішень. Вони також ознайомили студентів із технологічними аспектами проведення комплексу знімальних робіт із БПЛА, розповіли про цікавинки роботи та можливі сфери застосування безпілотників. Наприклад, компанія DronUA реалізує лінійку БПЛА та технологій безпілотних рішень,  обробку матеріалів із дронів та супутників, що в цілому вирішує завдання для багатьох сфер економічної діяльності, зокрема сільського господарства, видобувної та нафтогазової промисловості, страхування, телекомунікацій, геодезії, будівництва, картографії, надзвичайних ситуацій тощо. За словами представників компанії сфери застосування безпілотних технологій дуже різноманітні і не обмежуються лише згаданими чи традиційними.
 
 
Протягом усього робочого дня, фахівці компанії разом із студентами проводили зйомку частини території навчального полігону у м. Боярка. Крім уже знайомих для студентів квадрокоптерів Phantom 4 Pro, відбулось знайомство із флагманом DJI Matrice 300 RTKйого технічними характеристиками та можливостями.
 
 
 Колектив факультету висловлює вдячність компанії DronUA за партнерство та забезпечення знімальних робіт для навчальної практики із «Фотограмметрії та дистанційного зондування», як вагомий внесок у підвищення якості освітнього процесу в університеті на рівні сучасних світових технологічних трендів.
 
 
 
Старший викладач кафедри управління земельними ресурсами,

Колісник Григорій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook