ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП У НАВЧАННІ МАЙБУТНІХ ЕКОЛОГІВ

17 червня 2021 року

 

6Згідно з навчальним планом і графіком навчального процесу 17 червня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» відбувся державний атестаційний (кваліфікаційний) екзамен для студентів денної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» зі спеціальності 101 «Екологія».

3

З вітальним словом виступила директорка Світлана ПИЛИПИШИН, яка акцентувала увагу на важливості професії еколога та побажала успішного складання іспиту.

Екологічні проблеми, серед яких охорона природи і здоров'я людей, постають одними з найсуттєвіших на сучасному етапі розвитку людського суспільства. Беручи до уваги стан екології та тенденції розвитку економіки України, можна констатувати зростаючу актуальність розв'язання цих проблем.

Завдання, які виникають у зв'язку з цим, різноманітні і складні. На сьогодні комплексний характер цих задач обумовлює характер освіти спеціалістів, які їх розв'язують. Проблеми, пов'язані з екологією, належать до різних, іноді навіть не споріднених площин знань (техніка, математика, хімія, медицина, економіка, ґрунтознавство, біологія, геологія, право та інші). Підготовка універсальних спеціалістів навряд чи можлива. Однак можлива і доцільна підготовка таких спеціалістів, які володіли б високим рівнем гуманітарних і технічних знань, системним підходом до вирішення екологічних завдань.

57124

Державний іспит складало 14 студентів-екологів. Випускники продемонстрували достатній рівень теоретичних знань і практичних навичок і успішно написали комплексний державний іспит. Державний екзамен виконує ще й важливу виховну функцію. У конкретному вираженні вона виявляється у вмінні студента самостійно, логічно й послідовно висловлювати свої професійні переконання, здійснювати самоконтроль та критично оцінювати власні знання і навички.

Вітаємо студентів з успішною здачею екзамену та бажаємо плідної професійної діяльності та успіхів на професійній ниві або у подальшому навчанні!!!

Голова циклової комісії природничих дисциплін,
Людмила ДВОРСЬКА
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook