В університеті продовжується вакцинація працівників від Covid-19

16 червня 2021 року
м. Київ

      Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії в поєднанні з застережними заходами, що вже застосовуються на сьогодні в Університеті. Це питання є важливим для управління Університету, а саме головою оперативного штабу по запобіганню захворювання COVID-19 на чолі з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку, академіком Національної академії аграрних наук, доктором економічних наук, професором Сергієм Квашою та всебічного сприяння з боку ректора академіка Національної академії педагогічних наук Станіслава Ніколаєнка, адміністрації КНП «Київська міська клінічна лікарня №10» Голосіївського р-ну м. Києва, 14 червня 2021року в Національному університеті біоресурсів та природокористування України, пройшла вакцинація з метою попередження і профілактики COVID-19 серед персоналу університету. Щеплення проводять в читальній залі гуртожитку №11 студентського містечка, вакциною BioNTech/ Pfizer.

    Нагадаємо, що відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках – працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

 

     Вакцинація пройшла на високому рівні організації завдяки директору Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, кандидату психологічних наук, доценту Геннадію Ржевському, директору студентського містечка Сергію Стецюку, директору оздоровчого центру Вячеславу Крупці. Перш ніж робити щеплення, працівники мобільної бригади проводять первинний медичний огляд – міряють температуру, пульс, тиск, розпитують про самопочуття, наявність хронічних хвороб, алергій тощо. Крім того, бажаючі щепитися заповнюють бланк інформованої згоди та оцінки стану здоров’я на проведення щеплення, а дані тих, хто не має декларації зі сімейним лікарем, медичні працівники вносять до електронної бази.

    

 

  

  

    Завдячуючи мобільній бригаді КНП «Київська міська клінічна лікарня №10» Голосіївського р-ну м. Києва вже в перший день, у четвер, 03 червня 2021 року, провакцинувались 198 освітян, в наступні дні 90, 132, 138, 156 та 156 осіб. Станом на 17 червня 2021 року кількість провакцинованих працівників університету склала вже 870 осіб.

    

    Усі охочі представники університету, які ще не подали заявку на щеплення від COVID-19, можуть скористатися можливістю та виявити бажання пройти вакцинацію. Нагадаємо, що вакцина готує ваш організм до боротьби з певною інфекцією, вірусом або хворобою. Вакцини містять неактивні або ослаблені фрагменти патогену, які спричинюють або імітують хворобу. Це спонукає імунну систему розпізнавати інфекцію і виробляти антитіла для боротьби з нею. У більшості людей цей процес відбувається непомітно, але іноді можливі побічні ефекти, як-от біль у місці щеплення або тимчасова лихоманка. Згодом у вас формується імунітет до цієї хвороби. Саме тому вакцини такі ефективні. На відміну від більшості ліків, які лікують хворобу, вакцини запобігають їй. У випадку, коли йдеться про протидію COVID-19, вакцинація – це не лише спосіб захистити власне себе від небезпечної хвороби, яка може тяжко протікати й мати важкі негативні наслідки. Крім того, це – можливість захистити тих, хто поруч, зупинити розповсюдження страшної хвороби у світі. Саме тому варто скористатися можливістю й вчасно зробити щеплення, аби допомогти організму протистояти цій хворобі.
   Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.
      Вакцину внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ і дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.
Вакцина Pfizer BioNTech покликана навчити організм виробляти специфічні антитіла для знищення вірусу.

 

    Вакцину Pfizer BioNTech від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.
      Нагадаємо про особливості вакцинації: Особливості вакцинації
      Ви перехворіли чи хворієте на COVID-19
      Якщо ви хворієте на COVID-19 і не отримали жодної дози вакцини проти COVID-19, радимо відкласти вакцинацію на 6 місяців.
    Якщо ви перехворіли на COVID-19 і вирішили вакцинуватися раніше, ніж сплине 6 місяців, то можете це зробити, звернувшись за консультацією до сімейного лікаря.
      Якщо ви захворіли на COVID-19 після того, як отримали першу дозу, радимо відкласти отримання другої дози вакцини на 6 місяців
      Ви отримували лікування антитілами від COVID-19
     Якщо ви отримували лікування антитілами від COVID-19 (моноклональні антитіла або плазму реконвалесцентів – пацієнтів у стадії одужання), радимо відкласти вакцинацію на 6 місяців
      Ви вагітна чи годуєте грудьми
      Якщо ви вагітна, радимо вакцинуватися після пологів.
      Якщо ви дізналися про вагітність після того, як отримали першу дозу, радимо вакцинуватися після пологів.
      Перед вакцинацією від COVID-19 тест на вагітність можна не робити.
      Якщо ви годуєте дитину грудним молоком, то можете вакцинуватися без жодних застережень
      Ви хочете вакцинуватися від інших хвороб
      Вакцинуватися від COVID-19 можна через 14 днів після прийому вакцини від інших інфекційних хвороб.
    Радимо вакцинуватися від інших інфекційних хвороб через 28 днів після отримання другої дози вакцини проти COVID-19. Якщо вакцинація проти COVID-19 є перепоною для планової вакцинації за віком чи за схемою, цей термін може бути скорочений до 14 днів.
Важливо! Ці рекомендації не стосуються вакцинації за екстреними показаннями.
     Ви маєте алергію на поліетиленгліколь
    Важка алергічна реакція на поліетиленгліколь або подібні речовини є абсолютним протипоказанням до щеплення мРНК-вакцинами від COVID-19, які містять цю речовину.
   Якщо ви схильні до алергій, ми рекомендуємо обстежитися у лікаря-алерголога перед отриманням вакцини. Проте жоден інший тип алергії, ніж на згадані речовини, не є протипоказанням для вакцинування.


Бажаємо всім здоров’я! Бережіть себе і своїх близьких!
Кампанія з вакцинації триває…
Здоров’я – це головне життєве благо.
Януш Корчак

 

Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР
Ірина Курінна,
фахівець відділу
виховної роботи і студентських справ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook