Культурно-масова робота кафедри культурології в пандемію: маємо чим пишатися

14 червня 2021, 9:15

Життя коротке, мистецтво нескінченне.

    Оскар Уайльд
  Традиційно, наприкінці навчального року вже традиційно підводяться підсумки виконання програми виховання студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України "Патріот, Громадянин, Фахівець". Цей рік був складним і в той же час інноваційним та незвичним, у всіх сферах. Тож організація і проведення виховної і культурно-масової роботи не стала винятком в умовах пандемії Covid 19 і дистанційного навчання. Так, 8 червня 2021 року в рамках діяльності ради з організації виховної діяльності університету, було заслухано звіт про діяльність кафедри культурології гуманітарно-педагогічного факультету за 2020-2021 навчальний рік.

   З вступним словом про актуальність національно-патріотичного виховання студентської молоді в умовах дистанційного навчання під час біологічної небезпеки Covid 19 виступив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку академік Сергій Кваша. Він неодноразово підкреслив вагомий внесок кафедри культурології у виховання сучасної молоді, та її неоціненний внесок у формування всебічно розвиненої особистості.

   З доповіддю про успіхи та надбання кафедри культурології виступила завідувачка, доктор філософських наук, академік Української академії наук вищої освіти Ірина Майданюк. У своїй промові вона зазначила, що рівень надбань кафедри, незважаючи на складнощі, що пов’язані з світовою пандемією коронавірусу, тільки підвищується. А майже відсутність можливості живого спілкування, в умовах карантинних обмежень, повноцінно функціонувати студіям, гурткам, колективам та ансамблям не вплинула на продуктивність їх діяльності та цілісність. В знак вдячності за виконану роботу, та щире цінування талантів, Ірина Майданюк отримала чудовий презент із рук проректора, та теплі вітальні слова.

   Засідання продовжилось звітом від культурологічних організацій, творчих студій і колективів кафедри культурології. Наступне слово взяла професор кафедри, Народна артистка України Наталія Шелепницька, яка відмітила, що кожен студент є гордістю НУБІП України. Студенти є володарями Гран-Прі Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Наталія Шелепницька звернула увагу, щоб студенти не тільки опановували свій фах, але й були всебічно розвиненими особистостями та творчими людьми.

    Доцент кафедри, Заслужений артист України Роман Рудий зауважив, що колектив «Сім сходинок», в якому займаються солісти та інструменталісти, яскраво репрезентує сучасну молодіжну музику, естрадні, авторські, українські народні пісні у сучасному аранжуванні. Він зазначив, що карантинні умови не завадили студентам займатися творчістю. Роман Рудий звернув увагу на те, щоб вокалісти та творчі колективи активно брали участь у різних заходах та фестивалях, більше подорожували та розвивали свої творчі здібності.

    Керівник народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені Станіслава Семеновського, стрший викладач Володимир Якимчук зазначив, що в період 2020 - 2021 років ансамбль брав участь в різноманітних Всеукраїнських, міжнародних фестивалях, конкурсах. Вони презентують як на кращих сценах м. Києва, так і на віддалених від столиці сільських концертних майданчиках. А ще «Колос» представляв українське національне мистецтво в Бельгії, Білорусі, Болгарії, Грузії, Естонії, Латвії, Литві, Молдові, Німеччині, Росії, США та Польщі. Володимир Якимчук зазначив, що «Колос» є гордістю нашого університету.

    Доцент кафедри кандидат філософських наук Ірина Войтюк зазначила, що студенти з великим задоволенням та плідно займаються в студії естрадного співу «Войтвойс», що є поштовхом для розкриття творчих здібностей сучасної молоді та ефективною підтримкою в розвитку виховної та культурно-масової діяльності університету.

   

    Керівник жіночого вокального ансамблю «Октава» викладач Ніна Мелікова зазначила, що навіть в період дистанційного навчання ансамбль активно працював та брав участь в онлайн різноманітних фестивалях та присвоїв звання народного аматорського колективу.

   

    Кандидат ветеринарних наук, доцент Деркач Сергій висловив слова вдячності всім керівникам, викладачам колективів, ансамблів та всім причетним до мистецького життя університету за плідну роботу протягом року. З пошаною відмітив, який великий вклад вносять вони у виховний процес студентського життя, у розвиток морально-культурних якостей, творчих обдарувань, національну свідомість молоді, у пропаганду культури і мистецтва, організацію культурного дозвілля.

    Вирішення складних завдань навчально-виховного процесу не можливе без залучення широких мас студентів, сказав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Подякував всім науково-педагогічним працівникам кафедри за самовідданну працю, професіоналізм, патриотизм і жертовність задля виховання майбутніх професіоналів.
   На завершення засідання ради з організації виховної діяльності Сергій Миколайович відзначив великий вклад в національно-патріотичне виховання студентської молоді завідувачки кафедри культурології Ірини Майданюк. В знак вдячності за виконану роботу та щире цінування талантів, Ірина Майданюк отримала чудовий презент подарунок із рук проректора, та теплі вітальні слова.

    В університеті розроблена і впроваджена програма виховання студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України "Патріот, Громадянин, Фахівець" та концепція виховної роботи, яка охоплює різні сторони навчально-виховного процесу і передбачає розвиток студентського самоврядування, сприяння самоорганізації студентів та підтримку студентських ініціатив, широке залучення студентів до культурно-масових та спортивно-масових заходів, підтримку колективів художньої самодіяльності та спортивних команд університету, стимулювання розвитку міжнародних студентських зв’язків та визначення засад співпраці з іншими молодіжними організаціями, профілактику правопорушень у студентському середовищі.

 

 

 

 

   Творчі колективи нашого університету, видатні артисти викладачі і зовсім юні, але ж талановиті виконавці мають чудові можливості для творчого розвитку власних талантів, які ще успадкували від батьків, педагоги кафедри створюють культурно-мистецький імідж нашого славетного університету і нашої рідної держави Україні на теренах всього всесвіту!

 

 

    Викладачі кафедри культурології передають всі свої таланти в спадок майбутньому поколінню, виховують та розвивають загальнолюдські національні цінності та культурну спадщину нашого університету. Вони пропагують спадковість поколінь. Вони створюють імідж нашого університету, скарбниці мистецьких талантів та професіоналів аграрної галузі! Щоб стати лідером, необхідно мати неймовірну кількість талантів і здібностей!!! Тож нам всім поталанило, що ми маємо таку чудову і високопрофесійну кафедру культурології, яка сприяє всебічному розвитку наших студентів! Дякуємо Вам за високопрофесійну працю!!!
     Мистецтво є Божим даром, яким наділена кожна людина. Кожен з нас – митець власної долі і життя. І наше головне завдання – відшукати в собі ту так звану "Божу іскорку", розпалити з неї велике вогнище та зігріти людей що поруч з нами полум’ям щирості, добра та радості, наділивши їх при цьому позитивною енергією.
     В кожного з нас, виникає вічне питання, що є людина без мистецтва?..
    Отже, мистецтво живе доти, доки живе людина, але і людина жива завдяки мистецтву. Мистецтво є в душі кожної людини, просто в когось його більше, а в когось – менше. Отже, як сказав один з героїв кінофільму: «Мистецтво не горить!», - воно вічне, як і сам світ!


    Щиро вітаємо керівників творчих колективів з успішним звітом

та бажаємо подальших творчих звершень та злетів!

 

Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР,
Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи
і студентських справ
ННЦ ВР і СР
Ярина Бурган,
фахівець відділу виховної роботи
і студентських справ
ННЦ ВР і СР
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook