Відкриття UPRISE IT Академії в Рівному

12 червня 2021 року

Рівне зробило ще один крок у розвитку IT. У галереї «Прем’єр», що у центрі міста, 11 червня 2021 р. урочисто відкрили UPRISE IT Академію, яка покликана надавати якісну IT-освіту для дорослих та дітей. На відкритті IT Академії були присутні студенти 32-ІП групи з куратором групи Стрик Павлом Миколайовичем.

UPRISE IT Академія розробила навчальні курси спільно з роботодавцями – найбільшими IT-компаніями міста. Тобто випускники академії ще на етапі навчання зможуть познайомитись зі своїм потенційним роботодавцем.

Засновник UPRISE IT Академії Назар Маланчук стверджує, що завдяки поєднанню роботи викладачів-практиків та спеціалізованих програм навчання студент може опанувати нову професію за короткий проміжок часу:

 - UPRISE є активним учасником ГС «Рівне IT кластер», тобто навчає фахівців під потреби IT-компаній. Коли ми вирішили відкривати академію, ми опирались на основні «три кити». Це роботодавці й це люди, які мають достатньо досвіду та вміння передати вправність іншим. І третій «кит» –  вмотивований активний студент. Хочу наголосити – роботодавці у нас є. Ми працюватимемо за принципом – живи, вчись і працюй у Рівному. До речі, Рівне – восьме місто у рейтингу привабливих та зручних міст для айтішників. Це доволі непогано. У будь-якої людини у будь-якому віці у будь-якій ситуації є майбутнє, хороше майбутнє. Але, щоб воно нарешті настало, треба до нього рухатись і долати перешкоди. До речі, перший навчальний центр, що є частиною Академії, на Рівненщині відкрили у Клесові. Аби дати місцевим дітям можливість навчатися.

Загалом мережа закладів налічує 13 філіалів лише на заході країни. Більшість із них – на Рівненщині.  А це – 27 кваліфікованих викладачів та 9 напрямків навчання.

Усі навички, які можна здобути в UPRISE IT Академії у Рівному, сьогодні є дуже потрібними у місті.

На цьому наголосив міський голова Олександр Третяк на відкритті Академії:

– Ідея цього проєкту полягає в тому, щоб випускники таких закладів отримували знання і мали де їх застосувати.

Щоб рівняни знали, що їм знайдуть тут, у рідному місті, роботу. А за таких умов ми приречені на успіх! Дякую причетним до цієї ініціативи.

Додам, що у Рівному стрімко розвиваються ІТ-технології. Це частина нової стратегії розвитку Рівного на найближче десятиліття.

Ми з командою намагаємося культивувати парадигму освітнього, наукового та культурного патріотизму серед рівнян. Хочеться, щоб підростаюче покоління хотіло навчатися та працювати саме у нашій громаді. Для цього мною і започатковано ініціативу «Живи, навчайся та працюй у Рівному». Найголовніше – це бажання і розуміння, що все залежить від тебе!

Викладач Рівненського фахового коледжу Святослав Надозірний на відкритті Академії наголосив: «Сфера ІТ - це не тільки анімація і програмування ігр. На сьогодні інформаційні технології є на кожному кроці - маркетинг, продажі, підтримка середовищ, управління і облік. Одним словом роботи вистачить усім і можна не переживати про працевлаштування, бо без ІТ сьогодні нічого ніде не відбувається. Я особисто намагаюсь розвивати напрямки ІТ безпеки і процесного управління, що є дуже важливим в корпоративній сфері.»

Курси для дорослих у UPRISE IT Академії

Перша навчальна програма для дорослих слухачів, на яку вже завершується набір, напрям 2D Анімація. Курси починаються з класичних вправ для новачків та ознайомлення зі сферою графічного дизайну за допомогою програми Adobe Photoshop. Далі – поступове заглиблення в анімацію в Adobe Animate. Основний акцент – практика. Навчання триватиме 6 місяців.

Також у Рівному розпочато набір на підготовку фахівців напряму 3D Анімація. Курс розроблений таким чином, щоб ознайомити студентів з усіма основними законами й принципами 3D моделювання та класичної анімації. Розроблена комплексна й ефективна програма навчання у графічному редакторі Autodesk Maya.

Цей курс базується на принципі інтенсивного викладу матеріалу з великою кількістю практичних занять та домашніх завдань для максимального закріплення отриманих навичок та їх розвитку. Навчання триватиме 10 місяців.

 Павло Стрик, куратор 32-ІП групи 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook