Викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві проводять інструктажі з охорони праці перед студентами факультетів НУБіП України

12 червня 2021 року
     Викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві проводять інструктажі з охорони праці перед студентами факультетів нашого університету.
     Порядок проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці студентів навчальних закладів під час трудового і професійного навчання встановлюють «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці», 2005 (2017) та «Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України» від 22.11.2017 № 1514.
     Відповідно до вимог цих Положень та наказу ректора №574 від 25 травня 2021 року викладачі кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві доценти Білько Т.О., Марчишина Є.І., Поліщук В.М., Мотрич М.М., Зубок Т.О., Калівошко М.Ф., Єременко О.І., ст. викладач Скібчик В.І. проводять інструктажі з охорони праці перед студентами усіх факультетів НУБіП України перед від’їздом на практику у господарства та підприємства.

   
     Під час проведення інструктажів викладачі розповідають про основні потенційно небезпечні та шкідливі виробничі чинники, наголошують на дотриманні вимог безпеки праці та життєдіяльності під час виконання робіт на практиці; на застосуванні студентами засобів індивідуального захисту; використанні безпечного устаткування; особливостях безпечної поведінки у лісі, полі, на тваринницькій фермі; униканню потрапляння у небезпечні зони у виробничих приміщеннях та на території підприємств; про дотримання вимог електробезпеки, пожежної безпеки; надання долікарської допомоги у разі погіршення стану здоров’я або травми.

     Студентам також розповідають про правила безпечного поводження під час епідемії Covid-19, грози та блискавки, купання у водоймах, про безпечну поведінку на транспорті, при перетинанні доріг, про захист від кліщів та інших комах, поводженню з агресивними або норовливими тваринами тощо. Будь-які відхилення від програми практики повинні бути погоджені з керівництвом деканатів, керівниками робіт та практики.
     У деканатах та на кафедрі охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві здійснюють реєстрацію інструктажів у спеціальних журналах та відомостях з підписами студентів та викладачів.

Доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві
Марчишина Є.І.

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook