Вітаємо учасника проєкту "Агрокебети", магістра ОП "Адміністративний менеджмент" Олексія Дегтярьова з отриманням І місця в конкурсі "Аграрно-політичні дебати"

12 червня 2021 року
м.Київ

10-11 червня 2021 року на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти відбувся конкурс "Аграрно-політичні дебати".

Мета конкурсу: відпрацювання логічного та критичного мислення, комунікативної культури та навичок публічного виступу, застосування компетенцій у спеціальній агрополітичній галузі з урахуванням європейського досвіду.

Конкурс «Агрополітичні дебати» організовує Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти за методичної підтримки з боку проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) з 2016 року.

Агрополітичні дебати – це обмін думками з певних агрополітичних тем. У дебатах беруть участь команди, кожна з яких складається з трьох (чотирьох) учасників. За результатами жеребкування формують групи з команд, які обговорюють одну з попередньо запропонованих тем, наводячи аргументи «за» і «проти». Так дві команди обговорюють одну задану агрополітичну тему. При цьому одна команда в парі стверджує тезу (цю команду називають стверджувальною), а інша її спростовує (заперечувальна команда). Мова ведення дебатів українська/російська (для іноземних членів журі у фінальному етапі забезпечують синхронний переклад на англійську мову). За результатами проведення кожного з етапів конкурсу за участі пари команд оцінюють команди з боку журі та слухачів із залу.

Національний університет біоресурсів і природокористування України представляв Олексій Дегтярьов, магістр ОП "Адміністративний менеджмент", учасник проєкту "Агрокебети", який зайняв І місце у конкурсі та отримав Диплом.

Конкурс «Аграрно-політичні дебати» є ефективною технологією, яка сприяє розвитку логічного і критичного мислення, комунікативної культури та навичок публічного виступу. Участь у дебатах дає можливість фахівцям-початківцям розвинути вміння працювати в команді, вибирати відповідних партнерів, концентруватися на суті проблеми і наполягати на своїй позиції щодо важливих для України агрополітичних питань.

Ми зустрілись з Олексієм Дегтярьовим, щоб він розказав про своє враження від участі у конкурсі. 

Олексій Дегтярьов: "Після жеребкування команди дізналися тему для підготовки – "Оптимальна структура аграрних підприємств в Україні – великі індустріальні аграрні підприємства або дрібні фермерські господарства". Нашим завданням було навести неспростовні аргументи, давати влучні відповіді на питання та переконати у ході дебатів журі конкурсу, що агрохолдинги є надважливою частиною аграрного сектору України та драйвером економіки в опозицію команді-суперниці.
Кожній групі студентів надавалося по 15 хв для обгрунтування власної теми у ході яких учасники мали можливість ставити запитання протилежній команді та відповідати на зустрічні. Результатом дебатів стала нічия 15:15 за рішенням журі. Тож оргкомітет прийняв рішення провести бліц-дебати без підготовки до нової теми та часом по 5 хв.
16:14 – перемога за нашою командою!

   

   

Хочу подякувати за підтримку та настанови кандидата економічних наук, доцента кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Ковтун Олені Анатоліївні, декану факультету аграрного менеджменту Остапчуку Анатолію Дмитровичу, НУБіП України та Німецько-український агрополітичний діалог за організацію конкурсу та відмітити лекції науковців IAMO та представників німецьких асоціацій та бізнесу, які впродовж двох днів відкривали для нас двері у більш глибоке розуміння взаємодії із аграрним сектором як профільного міністерства так і держави в цілому та допомагали складати пазл картини українського агропромислового комплексу, складнощі та можливості подальшого розвитку сільського господарства в Україні.

Було за честь представити Національний університет біоресурсів і природокористування України, факультет аграрного менеджменту, проєкт "Агрокебети" та магістерську програму "Адміністративний менеджмент", студентом якої я є, на заході такого високого рівня. Головною метою моєї участі було знайти однодумців, отримати досвід і знанням та, однозначно, перемогти у "Аграрно-політичних дебатах-2021", що ми разом з командою і зробили."

Вітаємо Олексія Дегтярьова з отриманням І місця у конкурсі!

Ольга Костюк, доцент кафедри адміністративного

менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності,

куратор групи магістрів ОП "Адміністративний менеджмент"
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook