Корсунь-шевченківські лісівники облаштували пірс для забору води для пожежних автомобілів

10 червня 2021 року
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Літній період, напевно, найбільш клопіткий для лісівників. До повсякденних турбот зі створення лісових насаджень та догляду за ними, додається ще й охорона лісів від вогню та лісових пожеж. Особливо актуально – це для хвойних насаджень. Тож з метою оперативного реагування на випадки загорань у лісі та вчасної локалізації лісових пожеж, лісівники проводять підготовчі та попереджувальні заходи.

Так, нещодавно корсунь-шевченківські лісівники облаштували пункт для заправки пожежних автомобілів водою у Виграївсьому лісництві. На території цього лісництва знаходиться пожежна станція та пожежні автомобілі, а неподалік контори розташований ставок, на якому й побудували пірс для забору води.

«У Виграївському лісництві переважають хвойні насадження, тож такий пункт для забору води є досить потрібним, щоб у разі потреби мати добре облаштований під’їзд до водойми. Адже при виникненні лісових пожеж головне – вчасно локалізувати та швидко ліквідувати загоряння», – говорить головний лісничий Корсунь-Шевченківського лісгоспу Іван Дерев’янко.

До слова, для профілактики загорань у лісах, корсунь-шевченківські лісівники проводять патрулювання лісовими масивами та роз’яснювальну роботу з населенням, нагадуючи відпочиваючим правила поведінки в лісі. Також вздовж доріг та поблизу рекреаційних пунктів виставляють наглядну агітацію на протипожежну тематику у вигляді інформаційних аншлагів та панно.

 

Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lis-ck.gov.ua/?p=26937

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook