Запобігати лісовим пожежам, а не ліквідовувати їх наслідки

5 червня 2021 року
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Досвід боротьби з минулорічними пожежами, вказує на те, що саме максимальна координація між органами влади, рятувальниками та лісокористувачами є запорукою вчасної локалізації та ліквідації пожеж з мінімальними наслідками.

Тому на виконання доручення Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського на територіях 11 областей були проведені відповідні дводенні навчальні тренування персоналу, який дотичний до попередження, виявлення, запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах.

Навчання імітували розвиток великої лісової пожежі, гасіння якої вимагало участь зведених пожежних загонів з інших областей України. В рамках навчань були відпрацьовані заходи зі взаємодії між сусідніми обласними управліннями лісового та мисливського господарства, установами природно-заповідного фонду, ДСНС, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Роман Абрамовський: «Ми щодня тримаємо руку на пульсі та докладаємо максимум зусиль, аби в жодному разі Україна не зазнала пожеж минулорічних масштабів. Безумовно, здійснювати системні заходи задля запобігання пожежам, дешевше та ефективніше, ніж потім долати їх наслідки. Тому цьогоріч ми провели додаткові командно-штабні та польові навчання з відпрацюванням гасіння змодельованих пожеж»

До масштабних навчальних тренувань залучили:

  • 583 особи державної лісової охорони та відомчої пожежної охорони;
  • 205 одиниць техніки Держлісагентства з 24 областей;
  • 81 рятувальника і 37 одиниць техніки ДСНС.

Також, додатково були проведені відповідні перевірки населених пунктів, які межують з лісовими масивами.

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. https://mepr.gov.ua/news/37493.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook