День науки – 2021

17 травня 2021 року

На виконання наказу ректора НУБіП України №469 від 28.04.2021р. «Про підготовку та проведення Х Фестивалю студентської науки-2021» 13 травня в коледжі відбувся І-й етап конкурсу наукових робіт та відкриті засідання гуртків «Вебери», «Аналітик», «Споживач», «Кліо».

Студентський науковий гурток «Вебери» створений з метою залучення обдарованої студентської молоді до наукових досліджень у галузі веб технологій, розкриття основних проблем сучасного веб дизайну та тенденцій розвитку веб сайтів.

Під керівництвом Дулової О.І. гуртківці ведуть активну науково-дослідницьку роботу, беруть участь у роботі конференцій різного рівня, що сприяє набуттю і закріпленню знань, формуванню творчого і наукового мислення, організаторських здібностей у майбутніх молодих фахівців.

На засіданні гуртка майбутні спеціалісти з комп’ютерної інженерії презентували програму Discord,  призначену для створення спільнот, починаючи від геймерських, закінчуючи освітніми та бізнес-спільнотами. Дискорд має підтримку ОС (Windows, macOS, Android, iOS, Linux) та вебпереглядачів. Розроблений за допомогою фреймворку Electron, додаток здатний організовувати голосові конференції з налаштуванням каналу зв'язку, створювати публічні й приватні чати для обміну текстовими повідомленнями.

Майбутні фахівці з економічних спеціальностей  на засіданні гуртка «Аналітик» під керівництвом викладача фахових дисциплін Гурської Л.Л. презентували результати досліджень у сфері економіки та фінансів, обґрунтували їх актуальність, розповіли про організацію дослідної роботи, методи і методики, які були використані при її проведенні. Особливо цікавою була доповідь Юлії Безобчук (група 301-О) «Економічні аспекти функціонування агрохолдингів в Україні», в якій проаналізовано діяльність агрохолдингів та визначено проблеми, що сьогодні мають місце  у сільському господарстві України.

Члени гуртка «Споживач» під керівництвом Поцелуйка М.П. представили результати досліджень за темою «Сучасні органолептичні та фізико-хімічні методи оцінки якості та способи фальсифікації харчових продуктів українського виробника». У своїх доповідях гуртківці проінформували про харчові продукти, харчові речовини та інші компоненти, що містяться в цих продуктах, їх споживання та виведення з організму.

На засіданні історичного гуртка «Кліо»  під керівництвом Куракіної О.В. першокурсники-гуртківці  доповіли про результати своєї пошукової роботи за напрямом «Історія: зв’язок поколінь». Були презентовані результати пошукової роботи, особливо цікавими виявилися доповіді Міколенко Ангеліни - «ЗМІ підчас Другої світової війни», Яшника Давида - «Українські кіборги Другої світової війни», Котлар Аліни – «Радянсько-фінська війна».

Представлені за результатами діяльності студентських гуртків доповіді були досить цікавими, змістовними. Викладачі коледжу відмітили високу якість виконання досліджень, їх змістовність та актуальність.

На основі наданої інформації про діяльність гуртків було визначено кращий студентський гурток - гурток «Вебери».



Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook