Спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту

27 травня 2021 року

Пожежна безпека — це об’ємний комплекс заходів, які спрямовані на запобігання пожежі, а якщо пожежа все ж виникла — на порятунок людей та якнайшвидше зупинення вогню. Усі ці необхідні дії та заходи детально визначені у Правилах та Інструкціях з пожежної безпеки, які є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ всіма учасниками навчально-виховного процесу.

У разі виникнення пожежі, дії працівників, залучених до гасіння пожежі, мають бути спрямовані на створення безпеки людей, їх евакуацію та рятування. Саме завдяки залученню працівників Ірпінського МВ ГУ ДСНС України, 26 травня на території коледжу відбулися об’єктові тренування з демонстрацією технічних засобів пожежогасіння, дій працівників і студентів під час пожежі та практичні тренування з використанням вогнегасників. Рятувальники пояснили порядок першочергових заходів, які необхідно вживати у разі виникнення пожежі, правила  при виявленні вибухонебезпечних предметів чи в іншій надзвичайній ситуації.

Практичною частиною навчання було гасіння порошковим вогнегасником осередку полум’я, у якому брали активну участь наші студенти. Зокрема, Кулик Віктор, студент групи 105-Т, мав змогу переодягнутися у спеціальний одяг працівників пожежної служби і відчути особисто всі переваги та недоліки цієї професії.

Пам'ятаймо, що знання правил пожежної безпеки та дотримання протипожежного режиму є запорукою безпечної життєдіяльності!

Аліна  Щербакова, інженер з охорони праці


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook