Засідання ради роботодавців

26 травня 2021 року

25 травня 2021 року відбулося урочисте засідання ради роботодавців Ірпінського фахового коледжу НУБіП України, приурочене 123 річниці з дня заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, на якому було обговорено низку питань для вироблення стратегії та напрямів провадження освітньої і практичної діяльності. Адже  єдиним шляхом підвищення якості освіти та зменшення розриву між практичною та теоретичною підготовкою фахівця є безпосередньо тісна співпраця закладу освіти та роботодавця. Саме роботодавець є тією складовою освітнього процесу, яка забезпечує і зміст освіти, і робочі місця для випускників. На засіданні ради роботодавців  були присутні: Микола Баран  - директор компанії ТV-NET, голова ради роботодавців, Петро Левчук - директор Ірпінського міського центру зайнятості, член наглядової ради коледжу,  Юлія Бовсуновська - керуюча магазином ТОА САН Дістрибьюшн магазин «Фокстрот» м. Ірпінь, заступник голови ради роботодавців,  Євгенія Бойко - начальник відділення №5 банку Український капітал, Олена Лисенко - керуюча відділенням ПАТ КБ «Приват Банк» у м. Ірпінь, Дмитро Андрущенко – підприємець у сфері діяльності страхових брокерів та посередників, Альона Штутман – підприємець у сфері посередництва за договорами по цінних паперах, Тетяна Тимченко – головний бухгалтер Ірпінського фахового коледжу, завідувачі відділень та голови випускових циклових комісій.

Розпочала  урочисте засідання директорка коледжу Наталія Ільченко, яка щиро привітала всіх присутніх та у своїй доповіді зупинилась на історії та досягненнях Національного університету біоресурсів і природокористування, перспективах і можливостях для вступників та студентів. За підсумками 2019 року університет увійшов до десятки кращих університетів країни і є сьомим за підсумками Консолідованого рейтингу вузів України (за результатами трьох рейтингів – «Топ-200 Україна», Scopus і Webometrics), а серед закладів вищої освіти міста Києва впевнено тримає 3-тє місце. У 2020 році посів перше місце серед університетів України за результатами державної атестації наукової діяльності. Ірпінський фаховий коледж входить до сфери управління університету з 1997 року. За цей час налагоджено тісні зв’язки з факультетами та кафедрами, розвивається ступенева освіта. Викладачі та студенти коледжу є учасниками міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій, тренінгів, круглих столів, мистецьких конкурсів, спортивних змагань, які відбуваються на базі університету. Науково-педагогічні працівники НУБіП України долучаються до освітнього процесу у коледжі, читають лекції студентам з актуальних проблем у сфері фінансів, обліку, підприємництва, ІТ-технологій.

Далі виступили завідувачі відділень Наталія Лісовська та Тетяна Семененко з інформацією щодо проєктів освітньо-професійних програм (ОПП) для вступників 2021 року. Завідувачі відділеннями наголосили на тому, що всі пропозиції, надані з боку роботодавців, обговорені на засіданнях циклових комісій та враховані при внесенні змін до ОПП. Це стосується і започаткування нових навчальних дисциплін вибіркової складової, доповнення компетентностей  та програмних результатів навчання, коригування обсягів окремих навчальних дисциплін та послідовності їх вивчення.

Про співпрацю Ірпінського міського центру зайнятості та Ірпінського фахового коледжу НУБіП України доповів директор Ірпінського міського центру зайнятості, член наглядової ради Петро Левчук, який наголосив на необхідності наближення підготовки фахівців до реальних умов на виробництві, а відбір кандидатів на роботу сьогодні здійснюється за прогресивними сучасними методами. Саме оцінка професійних навичок і є тією основою, яка має вирішальне значення. А hard skills і soft skills – дві групи ключових знань і вмінь, які важливі для роботи. Також зупинився на подальших  шляхах вдосконалення співпраці, озвучив ряд заходів на наступний навчальний рік.

Дмитро Андрущенко коротко проінформував про тенденції в розвитку страхового ринку та можливості щодо практичного навчання та працевлаштування випускників коледжу.

Підводячи підсумки засідання, директорка коледжу Наталія Ільченко  подякувала роботодавцям за участь у засіданні Ради роботодавців, за небайдуже  відношення  до проблем освіти, можливість проходження студентами виробничої практики та працевлаштування.

 

Оксана Погоріла,

завідувач навчально-виробничої практики


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook