Екскурсія в Карпати

30 травня 2021 року

28-30 травня 2021 року студенти відділення загальноосвітньої підготовки здійснили незабутню екскурсію в Карпати.

Українські Карпати – це ціла скринька незвіданих можливостей та прекрасних місць, які по-новому змушують нас дивитись на Україну.

По дорозі до Карпат студенти відвідали релігійну і національну святиню України – скельний монастир з печерами та Онуфріївський храм в селі Рукомиш Тернопільської області.

Незабутні спогади залишилися від екскурсії в Буковель, де студенти змогли насолодитися красою мальовничих гір.

 «Стежкою Довбуша» в м. Яремне студенти пройшли  до мальовничих скель, які вражають своєю могутністю. Це дивовижний художньо-меморіальний комплекс,  пов’язаний з іменем ватажка карпатських опришків Олекси Довбуша. Скелі на фоні весняного карпатського лісу, чисте гірське повітря, краєвиди навколишніх гір, прекрасний вид на  каньон річки Прут зробили подорож надзвичайно цікавою та пізнавальною.

А найбільше вражень залишилося після сходження на гору Хом’як, яка знаходиться  у Горганському масиві – частині Карпат, вершини якої мають круті схили, вкриті кам’яними розсипами (висота 1542 м над р.м.). Це одна із самих відомих гір Карпат, на вершині якої знаходиться статуя Діви Марії. Похід на гору – це можливість випробувати свої сили і побачити Карпати у всій своїй красі.

Масу позитивних емоцій принесла прогулянка до водоспаду Гук вздовж мальовничого потоку Женець зі скельними виступами та витонченими смереками понад водою.

Природні багатства гір, шумні водоспади, дзвінки потічки, чиста як кришталь вода – все це заворожує і приваблює.

 

Тетяна Купчишина, Ірина Гринкевич

 

 

 

 

  


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook