Фестиваль студентської науки – феєрія досягнень та ідей (про наукові досягнення Клубу аграрного та освітнього консалтингу)

30 травня 2021, 18:44

Наука – це процес творчої діяльності. Наука – це джерело розвитку, торжество людського інтелекту. Наука є найвищим щаблем розумового зростання людини, вершинним і найспецифічнішим досягненням людської культури. У процесі історичного поступу наука перетворилася на продуктивну силу і важливий соціальний інститут. Вона впливає на державне, соціальне і громадське життя.

Найкращим світовим форматом популяризації науки серед молоді сьогодні є Фестиваль, що сприяє формуванню інтелекту, стимулює інтерес до пізнання світу, викликає повагу до знань.

Національний університет біоресурсів і природокористування України - освітній заклад, місією якого окреслено створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для покращення якості життя людей; готувати фахівців європейського і світового рівня інтелектуального та особистісного розвитку. То ж не дивно, що проведення Фестивалю студентської науки стало для нашого освітнього закладу традиційним весняним заходом, своєрідним Олімпом, честі сходження на який удостоюються найкращі.

11 - 20 травня пройшов ювілейний Х Фестиваль студентської науки – 2021, присвячений 123-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України та Дню науки. На першому етапі конкурсною комісією оцінювалась діяльність та здобутки студентських наукових гуртків навчально-наукових інститутів і факультетів університету за 2020-2021 н.р. на підставі інформації, представленої на веб-сторінках та у наданих презентаціях. До участі у другому етапі – урочистому засіданні у формі веб-конференції – було запрошено старост наукових гуртків – переможців першого етапу, які мали презентувати роботу і досягнення гуртків у співбесіді із членами конкурсної комісії.

Учасником Фестивалю науки - 2021, а потім і переможцем конкурсу студентських наукових гуртків, посівши друге почесне місце, став Науковий гурток «Клуб аграрного та освітнього консалтингу», що діє на базі кафедри педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету.

На урочистому засіданні 20 травня кафедра педагогіки успішно і достойно, на високому рівні захистила честь свого унікального гуртка «КАТОК», представивши його діяльність, досягнення та стратегію подальшого розвитку.

Нагода звітувати про плідну роботу студентського наукового угрупування випала членкині клубу, студентці 2 курсу спеціальності «Професійна освіта» Кисленко Ользі:

- Для мене було дуже відповідально і хвилююче презентувати діяльність «Клубу аграрного та освітнього консалтингу». Безумовно, хотілося гідно представити неповторний гурток рідної кафедри. Саме тому ми з організатором гуртка Олександром Прохорчуком ретельно готувалися до виступу, продумували кожне слово. Зрештою, все пройшло вдало, чому я надзвичайно рада. Адже «КАТОК» - це не якась формальність, це наша опора, порадник, місце нашого професійного спілкування і зростання! Він заслуговує на належну увагу!

Метою створення та діяльності клубу є реалізація наукового і творчого потенціалу талановитих студентів в освітній сфері. Головне завдання гуртка – надати здобувачам освіти можливість не тільки слухали визначений навчальний матеріал, а й продукувати власні знання, здобувати неповторний досвід професійного і наукового спілкування у процесі взаємодії із представниками роботодавців, на підприємствах під час безпосередньої практики. Такий досвід є безцінним!

Саме тому для членів гуртка організовуються зустрічі із представниками аграрного бізнесу, екскурсії на сучасні аграрні підприємства, конкурси проектних робіт. Члени клубу беруть участь в організації та проведенні форумів і з’їздів, у науково-практичних конференціях та симпозіумах, виставках досягнень аграрної промисловості, семінарах і практикумах тощо.

Головна відміність «КАТОК» від інших наукових гуртків - це те, що його члени вже з першого курсу мають змогу не тільки відвідувати провідні аграрні підприємства, а й познайомитися з потенційними роботодавцями, вести з ними діалоги на професійному рівні. На сьогоднішній день кафедрою педагогіки організовано тісну і плідну співпрацю з провідними підприємствами та організаціями аграрного сектору, освітніми закладами: ПРаТ «Dengoff Capital», компанії «БТУ-Центр» та «Stela Laxhuber GmbH», Березоворудський аграрний коледж, ДПТНЗ «Володарський професійний аграрний ліцей», МТЦ «Сільпо», ПАО «Миронівський хлібопродукт» та іншими.

У поточному навчальному році, незважаючи на те, що проходив він в умовах карантинних обмежень, члени «КАТОК» відзначилися своїми вагомими гідними перемогами на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Так, студентка 2 курсу спеціальності Професійна освіта Вікторія Череп’яна (науковий керівник – Р. Сопівник) посіла ІІ місце у конкурсі галузі знань Професійна освіта, а третьокурсниця цієї ж спеціальності Маргарита Гулян (науковий керівник – О. Єресько) - ІІІ місце у конкурсі галузі знань Освітні, педагогічні науки. Окрім цього, членами клубу було опубліковано 14 наукових доробок, взято участь у конкурсах, семінарах та науково-практичних конференціях різного рівня.

 

Все це свідчить про ефективну і плідну роботу гуртка, членство в якому засвідчують переважна кількість здобувачів освіти спеціальностей Професійна освіта, Педагогіка вищої школи, Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, викладачі кафедри, роботодавці, випускники спеціальностей, батьки нинішніх здобувачів.

Як угрупування зацікавленого студентства, «Клуб аграрного та освітнього консалтингу» вже має свою історію і з кожним роком згуртовує навколо себе дедалі більше молоді, яка прагне пізнавати нове, цікавиться тим, як побудований та розвивається світ, прагне осягнути вершини майстерності та інтелекту.

Лідія Чередник,
асистент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook