Чергова база практичного навчання відкрита

27 травня 2021 року

 

2З нагоди святкування 123 річниці НУБіП України у Відокремленому структурному підрозділі «Бережанський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» відбулося урочисте відкриття біостаціонару з вирощування декоративних рослин.

З вступним словом виступив завідувач навчально-виробничими практиками та професійно-технічною освітою Олег АНДРУСЯК.

IMG 1388

Олег Богданович окреслив завдання, які виконуватиме даний об’єкт. Це база навчальної практики для здобувачів освіти спеціальності 206 «садово-паркове господарство», де вони матимуть можливість набувати практичні навички з дисциплін «розсадники декоративних культур»«квітникарство»«дендрологія», «ґрунтознавство», «гідротехнічні споруди садів і парків»«захист рослин».

Студенти економічних спеціальностей матимуть можливість навчатися проводити інвентаризацію, розробляти рекламу та реалізовувати продукцію, розраховувати економічну ефективність.

IMG 1471

Здобувачі освіти інженерних спеціальностей на чолі з викладачем спеціальних електротехнічних дисциплін Богданом БІЛИКОМ, вже на момент відкриття розсаднику, будучи на електромонтажній практиці, змонтували автоматичне освітленняавтоматичну вентиляціювідкривання і закривання вікна для провітрювання.

Наступним етапом їхньої роботи буде автоматичний полив рослин.

IMG 1437

Заступник директорки Петро ЖОВНИЧ розповів про етапи створення даного біостаціонару, про перспективи розвитку та плани на майбутнє. Планується створити на території місце для повноцінних теоретичних занять здобувачів освіти, облаштування місця для стаціонарного висаджування садивного матеріалу, альтанка для проведення групового обговорення майбутніх проектів ландшафтного дизайну.

Сергій БРИЛІНСЬКИЙ коротко розповів про технологію вирощування і догляду за рослинами. Він продемонстрував наявний біоматеріал висаджений студентами, поетапне переміщення рослин по ділянках, залежно від фази росту.

IMG 1433

Хочеться відмітити, що даний розсадник і те що в ньому знаходиться не було б реалізоване без підтримки керівництва коледжу в особі директорки Світлани ПИЛИПИШИН та її заступника Олега КАЛАТАЛО. Щиро вдячні також майстрам виробничого навчання, підсобним працівникам, студентам, викладачам, які вклали свою частку до загального результату. Працюючи разом в одній команді, досягнемо високих результатів.

IMG 1533

Завідувач відділу
навчально-виробничих практик
та професійно-технічної освіти
Олег АНДРУСЯК
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook