Оновлення фізичної лабораторії «Оптика», присвячене до святкування 123 річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України

27 травня 2021 року

 

IMG 1541Сьогодні фізика має надзвичайно високий авторитет серед інших наук, який здебільшого зумовлений науково-технічним та інформаційно-комунікаційним розвитком людства.

Щоб дати відповідь на запитання – що дала фізика людству, достатньо подивитися навколо. Завдяки відкриттям у галузі електрики люди користуються освітленням, життя стало легшим і комфортнішим, послуговуючись численними електроприладами. Дослідження фізиками електричних розрядів привело до відкриття радіозв’язку, винайдення мобільних телефонів, розвитку інформаційно-комунікаційних технологій. Саме завдяки фізичним дослідженням в усьому світі користуються Інтернетом та іншими мережевими технологіями.

IMG 1575

Бережанський фаховий коледж славиться однією з найкращих та найбільш укомплектованих лабораторій фізики в Тернопільській області. Проте, на сьогодні, почали з’являтися більш сучасні інструменти для дослідження фізичних явищ та процесів. Здебільшого це відноситься до предметів фізико-математичного профілю, адже застарілі лабораторні установки, пристрої вимірювання фізичних величин давно вже повинні бути оновлені. Саме з такою метою, та з метою якісної підготовки майбутніх спеціалістів 27 травня 2021 року відбулося відкриття оновленої фізичної лабораторії «Оптика». В лабораторії створено 10 нових робочих місць. Створення та функціонування навчальної лабораторії спрямоване на формування готовності майбутніх фахівців освітніх програм  до професійної діяльності та забезпечення їх конкурентоспроможності на сучасному ринку праці. Адже, лабораторний практикум сприяє формуванню вмінь, навичок, компетентностей студентів, вчить їх планувати діяльність і здійснювати самоконтроль, ефективно формує пізнавальні інтереси, озброює різноманітними способами діяльності, розвиває світогляд.

IMG 1556IMG 1578IMG 1580IMG 1582IMG 1583IMG 1584IMG 1585IMG 1559

Ірина ЦИГАН,
викладачка циклової комісії фізико-математичних наук
та інформаційних технологій.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook