Виховна година: «Не ступи на стежку злочинності!»

25 травня 2021 року

 

1Кожна людина здатна зробити свій вибір в житті: йти чесним шляхом, заробляючи необхідні гроші, відмовляючи собі в багатьох задоволеннях і бажаннях або ступити на шлях злочину у пошуках легкої наживи. Всім відомо, що красти, грабувати, ображати, битися - погано. І тим на менш, кількість малолітніх злочинців зростає.

На жаль, не кожен підліток усвідомлює про скоєні ним протиправні діяння, які ведуть до тяжких, непоправних наслідків. Щорічно підлітками вчиняється більше 145 тис. злочинів; кожен п'ятий з них направляється для відбування покарання у вигляді позбавлення волі у виховні колонії.

3

З метою профілактики правопорушень серед неповнолітніх, 25.05.2021р. кураторкою групи К-11М Роксоланою Ломницькою була проведена відкрита виховна година «Не ступи на стежку злочинності!». Про найбільш поширені підліткові правопорушення та їх запобігання присутнім розповіли: старший дільничий офіцер поліції Сектору Превенції Патрульної Поліції відділення поліції №1 (м.Бережани) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області капітан поліції Олександр Гайдукевич та поліцейська роти конвойної служби Головного управління Національної поліції в Тернопільській області сержант поліції Роксолана Кізан. Зокрема, здобувачі освіти дізналися, що за такі протиправні діяння, як: вимагання, бійку, хуліганство,розпивання алкогольних напоїв неповнолітніми, порушення благоустрою, крадіжки, зберігання та продаж наркотиків передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.

5

За даними Міністерства юстиції України, жорстокість у родині в більшості випадків є причиною конфлікту підлітків з законом. Тому особлива увага у доповідях запрошених приділялася негативним соціальним явищам: булінгу та домашньому насильству. Також студенти отримали рекомендації, як поводитися при затриманні поліцією: відповідати спокійно на запитання поліцейського; не боятися; не говорити неправду; зателефонувати батькам чи законним представникам неповнолітнього.

24

На завершення зустрічі з правоохоронцями присутні мали змогу ознайомитися з обмундируванням поліцейських, потренуватися у вміннях розбирати та збирати автомат та пістолет.

Кураторка групи К-11М
Роксолана Ломницька
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook