ПО КРАПЛИНІ ДО ЖИТТЯ, В НУБіП УКРАЇНИ ПРОЙШЛИ ДНІ ДОНОРА

25 травня 2021, 22:49
Київ

   20 та 21 квітня 2021 на передодні 123-ї річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України, у приміщенні гуртожитку №11 студентського містечка, успішно пройшов День донора. Зібралася небайдужа та свідома молодь, яка мала одну спільну мету: стати донором крові заради здоров’я та життя інших, тих, хто потребує цього найбільше. Цю ідею підтримав ректор НУБіП України академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко . Дні Донора Крові вже стали чудовою традицією для студентів НУБіП України у багаторічній співпраці з Міським центром крові, їхня основна мета: зробити донорство крові популярнішим серед молоді, продемонструвавши наскільки це проста та безпечна процедура.

     Донором може бути кожен, кому виповнилося 18 років. Напередодні бажано виключити з раціону шкідливу їжу та напої. А в сам день здавання крові – не забудьте поснідати та взяти з собою паспорт і студентський квиток.

     За підсумками дводенного соціального заходу було зібрано майже 28 літрів крові. До акції також долучились співробітники університету.

    Кров, яку здали студенти та співробітники НУБіП, піде на поповнення Банку крові Київського міського центру крові. Її використовують лікарні та клініки регіону в екстрених випадках — ДТП, операції, інше. Анкети від охочих приймалися заздалегідь.


   Потенційні донори пройшли огляд у лікарів, які перевірили їх стан здоров’я. Відповідно до медичних вимог, донор повинен бути старше 18 років без хронічних захворювань і важити більше 53 кг.
   Кожен донор міг пройти експрес-тест на групу крові, обстеження на ВІЛ, гепатит В і С, та інші захворювання, окрім цього кожен хто здавав кров отримує від держави вихідний день протягом року після здачі крові. Здача крові або плазми корисна для здоров’я донора: запускає процес оновлення організму, стимулює імунітет, знижує ризик розвитку захворювань серцево – судинної системи. Проте найголовнішою винагородою для кожного донора є відчуття того, що день пройшов не даремно і що зроблено щось значуще.
 
 

   Такі акції є необхідними, адже якщо кров, або будь-який з її компонентів чи препаратів не зібрано, не обстежено і не підготовлено належним чином – їх неможливо ані замінити, ані придбати за будь-які гроші.

   Дуже дякуємо всім, хто приймав участь в цій корисній справі. Ми вами пишаємось!
 
Бути донором – почесна і благородна справа.
Пам’ятайте: лише півлітра донорської крові може врятувати життя людини!
Можливо, саме Ваша кров подарує життя людині, яка зазнала лиха!
Здай кров - поділися життям, подаруй ще один день народження,
ще одну зустріч з другом, ще один танок, ще одну ніч під зорями, ще одне побачення.
 
Ірина Курінна,
фахівець відділу
виховної роботи і
студентських справ
ННЦ ВР і СР
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook