У НУБіП України відбувся Міжнародний вебінар «Horizon Europe. Проекти, співпраця та партнерство»

25 травня 2021 року
     З метою успішної підготовки конкурсних грантових заявок у програмі Horizon Europe та інших міжнародних і вітчизняних конкурсах Національним контактним пунктом «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України, https://nubip.edu.ua/horizon2020, був організований міжнародний вебінар «Horizon Europe. Проекти, співпраця та партнерство» за участі європейських представників НКП та експертів з оцінки проектів, який відбувся 18 травня 2021 року.

     Від Національного університету біоресурсів і природокористування України як з вітальним, так і заключним словом до учасників міжнародного вебінару виступили директор центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко та керівник НКП «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі НУБіП України Лілія Калачнюк. Вони також були модераторами окремих сесій міжнародного вебінару.

     Перший доповідач – Bozena Podlaska, (The National Center for Research and Development, National Contact Point Department, Warsaw, Poland), виступила з доповіддю на тему «Horizon Europe, Cluster 6 «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище», в якій зупинилася на характеристиці складових даного кластеру.

     Друга доповідь на тему «QA Indicators & Feedbacks: Two Black Boxes of the EU Project Acquisition / Показники якості та відгуки: дві чорні скриньки отримання проектів ЄС» Prof. Dr. Vitali Altholz (Department for Business and Management, IU International University of Applied Sciences, Germany) була присвячена аналізу показників якості та відгуки на них з метою отримання проектів ЄС.

     Третій доповідач – Liliia Kalachniuk, NCP «Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment (including related missions and partnerships)», NULESU, Ukraine, спинилася на можливостях використання українських та європейських веб-ресурсів для пошуку необхідної інформації на всіх етапах формування проектної заявки Горизонт Європа, а також перспективам партнерства.

     Остання доповідь на тему «How to deal with greenhouse gas emissions? / Як боротися з викидами парникових газів?» представлена Костя Січной, менеджер з продажу, маркетингу та сертифікації, Deddens Agro | Ritter Bio Agro, Organic Ukraine West, Україна, Рівненська область, з метою створення консорціуму для підготовки проектної заявки Горизонт Європа. Важливо звернути увагу на дані матеріали міжнародного вебінару (https://nubip.edu.ua/horizon2020) та не пропустити нагоди приєднатися до консорціуму з метою підготовки проектної заявки Горизонт Європа.

     Поряд із цим було виділено важливу інформацію щодо можливості приєднання у якості партнерів до консорціумів (які подають конкурсні проектні заявки) на прикладі участі у європейських інфоднях з кластеру 6 «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище» 7-8 липня та брокерських заходах онлайн 9 липня та 2021 року.
Учасники міжнародного вебінару активно користувалися «чатом» для уточнення відповідної інформації.

     Висловлюємо подяку керівництву НУБіП України за надання можливості проведення вебінару на платформі Zoom.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП "Продовольство, біоекономіка, природні ресурси,
сільське господарство та навколишнє середовище
(включаючи відповідні місії та партнерства)"


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook