ВИШИВАНКА – ТВІЙ ГЕНЕТИЧНИЙ КОД

21 травня 2021 року

 

Щороку в кожен третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки —всеукраїнське свято, яке покликане зберегти та популяризувати традиції носіння національного одягу в повсякденному житті.  За традицією цього дня охочі приходять на роботу або навчання у найбільшупізнаваному елементі українського костюма – вишиванці. По всьому світу проводяться святкові ходи, акції та флешмоби на підтримку української культури. Цьогоріч це свято можна вважати ювілейним, адже святкується воно п’ятнадцятий рік поспіль.  Не залишилися осторонь кращих традицій святкувань Дня вишиванки і студенти та викладачі нашого навчального закладу. Святкова атмосфера заполонила навчальні кабінети і лабораторії, читальний зал бібліотеки, а найголовніше – серця і душі усіх, хто, одягнувши вишиванку, відчув гордість за свою приналежність до українського народу, його давніх звичаїв і традицій.

Ця урочиста святкова атмосфера відобразилася на світлині, яка стала віддзеркаленням духу єднання поколінь, ідеологій, поглядів та вподобань.

Незабутнім  стане формат сьогоднішнього святкування  Дня вишиванки, що проводився у читальній залі бібліотеки з ініціативи студентів-першокурсників правознавчого відділення та за підтримки викладачів Ольги Біляк та Аліси Чорі.  Урочистий захід вдало поєднав традиції минулого  і сучасного, приємне і корисне. Цікавою була розповідь про історію вишиванки,  різноманітність барв на вишивці, трактування  символів та знаків. Приємних яскравих емоцій додала пісня «Мамина сорочка» у виконанні Уляни Паращак, студентки групи  ПВ-19, та поезії, продекламовані талановитими студентами.

Цікавим і пізнавальним для учасників свята та  гостей був квест «Код нації».  Команди-учасники з креативом, азартом, неабиякою завзятістю проходили станції квесту, демонструючи свою обізнаність щодо традицій української вишивки  та творчі здібності.

Вишиванки не втрачають актуальності і сьогодні –  їх усе частіше носять як елемент повсякденного одягу і використовують у сучасних модних колекціях провідні світові дизайнери.

Щирими оплесками та бурхливими емоціями підтримала аудиторія учасників студентського імпровізованого дефіле у вишиванках під ритми сучасної  музики.

Ми раді з того, що українські традиції мають відгомін у серцях студентської юні – нашого майбутнього!

Аліса Чорі,  Ольга Біляк


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook