Семінар-нарада завідувачів бібліотек ВСП НУБіП України на тему: «Бібліотека – твоя точка опори»

19 травня 2021 року

19 травня 2021 р. Наукова бібліотека НУБіП України провела семінар-нараду для директорів та завідувачів бібліотек відокремлених структурних підрозділів університету в режимі онлайн на платформі CISCO WEBEX.  В роботі семінару-наради взяли участь 28 учасників. Метою організації таких семінарів є надання методичної та інформаційно-консультаційної допомоги бібліотекам структурних підрозділів, обмін досвідом роботи та підвищення фахового рівня бібліотекарів.

Відкрив роботу семінару начальник навчального відділу університету Віктор Шевчук. Він привітав учасників та відзначив важливу роль бібліотек у забезпеченні освітнього процесу закладів освіти.

Досвідом власних здобутків у бібліотечній діяльності поділились у своїх виступах завідувачі бібліотек структурних підрозділів університету. Завідувачка бібліотеки Ніжинського агротехнічного інституту Наталія Гордіна представила історію інституту та досягнення бібліотеки. Провідна бібліотекарка Ніжинського фахового коледжу Ірина Сальницька доповіла про формування інформаційного середовища бібліотек інституту та коледжу в контексті сучасних потреб студентів та науковців.

Завідувачка бібліотечно-інформаційного центру нашого коледжу Людмила Бурячинська у своїй доповіді на тему: «Бібліотечно-інформаційний центр коледжу – простір для навчання та творчості студентів» інформувала колег про інформаційні ресурси БІЦ, комунікаційну діяльність, бібліотечно-інформаційні заходи та роль бібліотечного проєкту «Літопис талантів альма-матер» у розвитку творчої активності користувачів. Від нашого коледжу участь у семінарі взяли усі бібліотекарі.

Керівником та модератором семінару-наради була директорка Наукової бібліотеки університету Тетяна Кіщак. Тема її доповіді: «Сьогодення та майбутнє бібліотек в умовах пандемії COVID-19 (за оглядом міжнародних публікацій)» дуже актуальна в умовах всесвітньої пандемії, адже бібліотеки, як і всі заклади освіти, мають перебудовувати свою діяльність у відповідності до викликів сьогодення.

Інформацію про роботу семінару можна переглянути на сайті університету за посиланням:

https://nubip.edu.ua/node/92779

 

Людмила Бурячинська, завідувачка бібліотечно-інформаційного центру

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook