Рада роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження визначила нові пріоритети підготовки сучасних фахівців

21 травня 2021 року
    Напередодні святкування 123-ї річниці НУБіП України у форматі онлайн відбулось засідання оновленого складу Ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

     Серед учасників заходу виробничо-технічний директор елеваторів «Bunge» Юрій Бобрик, голова «Асоціації підприємств будівництва житлово-комунального господарства та енергетики України» Геннадій Горбачов, директорка Європейсько-Українського енергетичного агентства Олександра Гуменюк, генеральний директор ТОВ «Енерго-промислова група «Югенергопромтранс» Володимир Куковальський, голова Громадської ради при Мінрегіоні Павло Міхайліді, перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров, генеральний директор групи терміналів Risoil S.A. Євгеній Садовий, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, енергетичний омбудсмен асоціації адвокатів України Олександр Трохимець, технічний директор ПАТ «Житомиробленерго» Олександр Остапенко.

     На порядку денному – розширення співпраці з бізнесом для підвищення ефективності та якості освіти, формування ринку праці у сфері енергетики і автоматики, участь фахівців з бізнесу як менторів освітнього процесу, проведення спільних іміджевих заходів.
     На початку засідання Рада вирішила декілька організаційних питань, зокрема обрання голови та секретаря. Одноголосно головою Ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження обрано голову правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олега Самчука, випускника інституту. Організаційним забезпеченням діяльності Ради у якості секретаря буде опікуватись Іван Радько, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій інституту.
    Голова Ради роботодавців, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук подякував за високу довіру і звернувся до присутніх щодо необхідності посилення взаємодії між інститутом та роботодавцями з питань створення навчальних центрів з проходження виробничої практики, проведення відбіркових конкурсів на заміщення посад на підприємстві для студентів, які навчатимуться за дуальною формою.
     Перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров закцентував увагу на важливості трансформацій у системі вищої освіти. Створення нових освітніх програм, пошук сучасних моделей практичної підготовки обумовлені суттєвими змінами в поглядах на вимоги до фахової підготовки і перепідготовки персоналу. У всьому світі сьогодні високо цінуються не стільки знання, скільки розвинені компетентності для використання інформаційного середовища, а вміння адаптивно перебудовуватися у залежності від потреб виробництва та зміни умов і ринку праці.
     Директорка Європейсько-Українського енергетичного агентства Олександра Гуменюк підкреслила, що сучасний процес підготовки майбутніх фахівців не в повній мірі орієнтований на можливість побудови індивідуальної освітньої траєкторії студента. Тут важливим є залучення менторів з виробництва до навчального процесу в інституті, відвідування сучасних енергетичних об’єктів та проведення ярмарок вакансій тощо.

      В обговоренні поточного плану дій також взяли участь Павло Міхайліді, Олександр Трохимець, Володимир Куковальський та Євгеній Садовий.
     Учасники зібрання дійшли згоди про проведення очної зустрічі у найближчий час. Тут в доречним виявилось запрошення директора інституту Віктора Каплуна всіх членів Ради роботодавців на святкування 123-ї річниці НУБіП України в кінці поточного травня. Запрошення було прийнято.

До зустрічі, шановні колеги!
Чекаємо на вас у ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 

 Віктор Каплун,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook