Ювілейний 15-й рік Всесвітнього дня вишиванки

21 травня 2021 року

Ювілейний 15-й рік Всесвітнього дня вишиванки присвячено українській традиційній музиці та екологічним питанням, зокрема, проблемі вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком.

  


Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями, загалом куди завгодно.


Це свято започаткували студенти. Спочатку однодумців флешмобу було близько десятка, але з кожним роком їх ставало все більше. Зараз це свято не тільки має всеукраїнський масштаб, в ньому активно беруть участь українці за кордоном та просто прихильники нашого національного одягу, які з радістю хваляться фото- та відеоконтентом у соціальних мережах.

  


Цього року, 20 травня, День вишиванки відбувся у форматі Дня вуличної етномузики. На площі міста відбулася святкова програма «А над світом українська вишиванка цвіте». Звучали українські пісні, гріли душу глядачам учасники художньої самодіяльності, а наші студенти долучилися до «Дефіле яскравих вишиванок».

 

Наталія Суліменко, викладач

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook