День вишиванки на механіко-техгологічному факультеті

20 травня 2021 року
   Всесвітній День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2021 році він припадає на 20 травня. Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. 
   Нині ж це свято набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одягають усе більше людей не лише в нашій країні, а по всьому світу. Метою Дня вишиванки є популяризація вишитого етнічного одягу та вшанування українських традицій. Цього дня прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями, загалом куди завгодно. Цьогоріч цьому прекрасному святу – вже 15 років.
    Для наших предків вишиванка була не тільки святковим одягом, а й оберегом. Орнамент, який наносили на сорочку, містив в собі певні символи, які повинні були захистити того, хто її носить, від злих духів і нещасть. Вишивку наносили на рукава і комір так, щоб вона торкалася тіла. Вважалося також, що на зворотному боці вишивки не повинно бути вузликів, оскільки вони можуть принести нещастя.
   Співробітники механіко-технологічного факультету вже не перший рік підтримують цю чудову традицію. Ось і цього року викладачі, співробітники деканату та студенти одягли вишиванки щоб зробити святкове фото.

Світлана Потапова, відповідальна за наповнення web-сторінки механіко-технологічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook