Флешмоб «Поезія – це завжди неповторність»

7 травня 2021 року

     Цієї весни шістдесятництво знову відкрилося студентам-другокурсникам новими гранями. Українські митці-шістдесятники своїми творами й активною громадською діяльністю відроджували національну свідомість, боролися за збереження української мови та культури. Василь Симоненко, Іван Драч, Микола Вінграновський, Ліна Костенко, Василь Стус – титани української поезії.
      У ті часи, коли всі кричали про боротьбу, про щасливе майбутнє, яке потрібно було виборювати невідомо ким і невідомо як та навіть невідомо навіщо, поети-шістдесятники першими піднесли на свої стяги проблему простих людських взаємин, людських почуттів.
Вони такі різні, поети-шістдесятники, їх творчість об’єднують людяність і правда. Ці два ключових слова якнайкраще характеризують все, ними зроблене. Складна епоха не зламала творчого злету поетів. І прекрасно, що ми зараз можемо насолоджуватися оригінальною поезією.
     Вивчаючи творчість поетів-шістдесятників, студенти ІІ курсу прагнули відповісти на питання Василя Симоненка: «Ти знаєш, що ти — людина, Ти знаєш про це чи ні?». Натхненно прозвучав для них рядок з поезії Ліни Костенко «Поезія – це завжди неповторність» і став заголовком поетичного флешмобу, який було проведено у квітні під час дистанційного навчання. Слово, рима і мелодія наповнили серця Гончарук Юлії, Ошур Аліни, Воробей Наталії, Хомнюк Єлизавети, Піддубної Дарини, Міщука Євгена, Данильчука Кирила натхненням, добром, надією та любов’ю. Сподіваємося, що світ навколо нас стане кращим!

Оксана Федоровська,
викладач української літератури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook