День охорони праці в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України

28 квітня 2021 року

Щороку 28 квітня в Україні відзначається День охорони праці. За рекомендацією Міжнародної організації праці, девіз зазначеного заходу у 2021 році такий: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР». Міжнародна організація праці присвячує День охорони праці залученню потенціалу елементів системи безпеки та здоров’я (далі – БЗР), що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі.
На виконання Указу Президента України «Про День охорони праці» від 18.08.2006 № 685/2006, відповідно до рекомендацій Міжнародної організації праці з метою збереження життя і здоров’я членів колективу, у коледжі було підготовлено План заходів із відзначення Дня охорони праці 2021 року протягом тривалого періоду. Під час педагогічних нарад було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з учасниками освітнього процесу щодо безпеки праці на робочих місцях, надані консультації та роз’яснення щодо важливості застосування нових форм організації праці, зокрема масштабного переходу на дистанційну роботу під час карантину і пов’язаним з цими змінами розширенням можливостей для членів колективу, а також про виникнення потенційних ризиків щодо БЗР.
Відбулася онлайн-конференція студентів, які вивчають дисципліну «Основи охорони праці» на базі платформи Discord, у рамках якої були розглянуті такі питання, як: «Стан охорони праці в Україні та світі під час пандемії», «Охорона праці в закладах освіти та закладах харчування під час коронавірусної інфекції», «Вплив на здоров’я працівників під час дистанційної роботи», «Як захистити майбутнього товарознавця від шкідливих та небезпечних виробничих факторів».
Майбутні фахівці проаналізували заходи на виробництвах з електро- та пожежної безпеки. Головною метою роботи конференції було вивчення шляхів і методів визначення, передбачення та реагування на можливі ризики, а також впливу виробничих чинників на безпеку і здоров’я працівників у майбутньому.
Завжди пам’ятаймо: дотримання законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя, що дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими.

Аліна Щербакова,
інженер з охорони праці


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook