Вшанування героїв Чорнобильської трагедії

26 квітня 2021 року

26 квітня виповнюється 35 років від найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.
26 квітня 1986 року змінило життя багатьох українців. Тисячі були змушені покинути рідні домівки. Тисячі втратили друзів, рідних, колег…
Представники коледжу на чолі з директоркою Наталією Ільченко взяли участь у вшануванні героїв-ліквідаторів трагедії і поклали квіти до пам’ятника Володимиру Правику. Володимира називають першим ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС. Саме його загін пожежників першим прибув на місце вибуху і кинувся боротися з вбивчим радіаційним вогнем.
З кожним роком сюди приходить все менше ліквідаторів – людей, які ціною власного здоров’я і життя, рятували чужі. І від цього дуже болить.
Вічна пам’ять жертвам тієї весни! Велика шана ліквідаторам!

Андрій Сиротенко,
заступник директора з виховної роботи


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook