Науково-дослідницька діяльність здобувачів освіти – засіб формування професійних компетентностей фахівців

16 квітня 2021 року

15 квітня 2021 р. студентки коледжу взяли активну участь у ІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній інтернет-конференції «Теорія і практика облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами аграрного сектору в умовах сучасних викликів», організованій викладачами кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України та присвяченій 70-річчю економічного факультету університету. Конференція проводилася в онлайн-режимі у хмарному сервісі Cisco Webex, у якому мали можливість представити свої дослідження представники коледжу Юлія Гончарукта Софія Яковенко. Тематика конференції висвітлила широкий спектр актуальних питань, а саме: обліково-інформаційне та правове забезпечення управління підприємствами, економетричне моделювання та прогнозування розвитку підприємств аграрного сектору в умовах сьогодення.
Жваве зацікавлення учасників зібрання викликала доповідь Юлії Гончаренко (науковий керівник Гурська Л.Л.) на тему: «Прогнозування фінансових результатів діяльності підприємства», в якій студентка охарактеризувала особливості фінансового прогнозування, взявши за приклад господарську діяльність лідера аграрної галузі та експортера м’яса птиці ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».
Не менш актуальною на сьогодні була доповідь студентки Софії Яковенко на тему: «Оцінка діяльності лізингових компаній на ринку фінансових послуг України» (науковий керівник Іванова С.М). Студентка узагальнила основні передумови надання лізингових послуг компаніями для сільськогосподарських виробників: зменшення оборотних коштів суб’єктів господарювання, зменшення прибутків підприємств аграрного сектору, обмежені можливості виділення грошових коштів на одержання засобів виробництва.
Секційне засідання пройшло на високому організаційному, науково-технічному рівні, адже актуальність порушених тем не викликає сумнівів.
На завершення наукового зібрання к.е.н. Алла Чухліб подякувала учасникам конференції за участь і побажала її учасникам не зупинятися на досягнутому.

Світлана Іванова,
голова циклової комісії фінансово-економічних
та облікових дисциплін

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook