Популяризуємо науку серед студентів

17 травня 2021 року

Симбіоз навчання і досліджень – один із ключових елементів якісної освіти. Головне, вважаємо, популяризувати науку серед студентів, залучаючи їх до дослідницьких розвідок, допомагати їм та підтримувати у цьому процесі.
Так, аспірант кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету, Сергій Михнюк, який працює над дисертаційним дослідженням «Підготовка соціальних працівників до педагогічної взаємодії у процесі вивчення фахових дисциплін», та студентка 3 курсу спеціальності 231 «Соціальна робота», Людмила Присяжнюк, взяли участь Х Міжнародній науково-практичній конференції "Соціальна робота: виклики сьогодення", яка відбувалася 13-14 травня 2021 року на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Людмила Миколаївна та Сергій Вікторович підготували статтю «Сучасний стан та розвиток спеціальної освіти в незалежній Україні», яку було розглянуто на секції «Сучасний стан та перспективи розвитку спеціальної освіти».

«На конференції розкрили досить важливі соціальні проблеми сьогодення: професійна підготовка фахівців соціальної сфери в системі вищої освіти; практичні аспекти роботи фахівців із соціальної роботи та соціальних педагогів з різними категоріями клієнтів; потенціал інноваційних технологій в умовах інклюзивної освіти тощо. На мою думку, конференція була досить пізнавальною, я ще раз упевнилась, що в Україні зростає попит на соціальних працівників, а наші науковці зацікавлені у розвитку соціальної сфери та переймають зарубіжний досвід організації соціальної роботи», – ділиться враженнями Людмила Присяжнюк.

Тішить, що в університеті навчається талановита, наполеглива та амбітна молодь. Зичимо студентам, які роблять свої перші кроки в науці, натхнення, мужності та терпіння в осягненні глибин наукового пізнання.

 

Заступник голови Ради аспірантів НУБіП України
Віталій Гончар

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook