Ліс під пильним наглядом відеокамер

18 травня 2021 року
Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

Дуже важливо вчасно виявити загоряння в лісі. Цьому добре слугує сучасна відеотехніка. Тому в державному підприємстві «Ізяславське лісове господарство» постійно розширюють мережу її застосування. Так, у лісництвах протягом останніх кількох років встановлено три телевізійних системи відеоспостереження за лісами.

А нещодавно в Лютарському лісництві встановили вежу та змонтували четверту сучасну систему відеоспостереження. Камери, які обертаються навколо своєї осі, закріплено на висоті понад 30 метрів. Їх радіус огляду в середньому становить 20 кілометрів (залежно від погодних умов).

“Обладнання дороговартісне, однак повністю себе виправдовує, бо дозволяє виявляти найменші задимлення, загоряння на ранніх стадіях та з високою точністю визначити координати лісової пожежі. А це, в свою чергу, дає змогу вчасно локалізувати вогонь”, – наголошує інженер з охорони та захисту лісу Віталій Рожков.

Пункти спостереження обладнані в лісництвах, а дані з усіх камер виведено на спостережний пункт підприємства, де черговий щоденно під час світлового дня в режимі реального часу наглядає за прилеглими масивами з допомогою спеціальних моніторів. Таким чином, практично усі хвойні насадження підприємства, які найбільш вразливі під час пожежонебезпечного періоду, вже перебувають під перехресним відеонаглядом.

 

Джерело: Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства. https://kmlis.gov.ua/%D0%BB%D1%96%D1%81-%D0%BF%D1%96%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%...

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook