Сучасна лабораторія – запорука успішних студентських наукових досліджень

14 травня 2021 року

 

1Науково-дослідна робота студентів є важливим засобом підвищення якості формування особистості фахівця, здатного творчо та грамотно застосовувати у практичній діяльності останні досягнення науково-технічного прогресу.

Основною формою науково-дослідної роботи студентів є їх участь в студентських гуртках де, як правило, формується тематика для доповідей на наукових конференціях та формування тем випускних робіт.

Функціонування навчальних лабораторій в коледжі забезпечує не тільки проведення лабораторно-практичних робіт, а також є місцем реалізації творчих задумів здобувачів освіти.

Одним з таких осередків науково-технічної діяльності студентів стала введена цього навчального року в дію лабораторія «Електротехніки, електроніки та електрообладнання автомобілів», завідувач Нестеренко Олексій.

Оснащена універсальним обладнанням та сучасними контрольно-вимірювальними приладами лабораторія дозволяє проводити як лабораторні роботи з фахових дисциплін, так і слугувати місцем реалізації науково-технічних задумів студентів.

Результатами роботи лабораторії за цей рік стали розробки, які представив студент Яцків Максим на першому та другому етапах Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України» м. Київ з темою: «Прилад експрес-діагностики системи запалення автомобіля».

2

В лабораторії також проводились роботи по створенню системи керування висівним апаратом сівалки типу Turbo-Jet з використанням платформи Arduino, актуальність розробки була обґрунтована тезами в рамках проведення Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Збалансоване природокористування та енергоефективність: екологічні, економічні та технічні аспекти» (м. Бережани, 31 березня 2021р.), доповідач студент спеціальності «Агроінженерія» Ткач Олег.

4

Апробація даної системи проводилась у фермерському господарстві з виробництва чистої органічної продукції ТОВ «Жива земля Потутори» Тернопільського району.

3

У Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань за напрямом «Автомобільна електроніка» на підсумковому етапі 20 квітня 2021 року в м. Харків студенти спеціальності «Автомобільний транспорт» Нестеренко Микола та Миськів Віктор під керівництвом старшого викладача кафедри автомобільного транспорту коледжу Нестеренка Олексія виступили з темою «Розробка ефективного та доступного обладнання для триботехнічної діагностики моторної оливи» і отримали дипломи ІІІ ступеня. Серед 58 представлених наукових робіт у другому турі наші студенти були єдиними представниками коледжів серед університетських закладів освіти.

Хочеться сподіватись, що в майбутньому кількість науково-дослідних робіт, виконаних у стінах нашого закладу, буде стрімко зростати як завдяки допитливості наших студентів, так і фаховості їхніх наставників.

БУНЯК Ігор
завідувач агромеханічного відділення

                    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook