«Онлайк» – новий навчально-методичний посібник щодо освіти з безпеки в інтернеті для професійних спільнот

6 травня 2021 року

 

1Суперновина! Дякуючи  Центру кращого Інтернету наш коледж отримав друковані примірники посібника з освіти з безпеки в інтернеті "Онлайк".

Друге видання посібника з безпеки в інтернеті має  нову назву – «Онлайк» та ставить перед собою амбітну мету – допомогти професійним спільнотам в Україні відшукати натхнення та ідеї, посилити ефективність заходів для розвитку компетентностей безпечної поведінки дітей і молоді в інтернеті, сприяти реалізації й захисту прав дитини та прав людини в сучасному цифровому світі.

42

У посібнику містяться детально розроблені вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами.

Посібник також містить теоретичний матеріал про безпечну поведінку в інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в інтернеті:

  • «Повага до прав людини онлайн»;
  • «Участь онлайн»;
  • «Збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями»;
  • «Звернення по допомогу та захист».

Використовувати вправи можна окремо чи адаптувати їх відповідно до потреб цільової аудиторії – дітей, молоді, батьків та/чи осіб, що їх замінюють, освітянської й бібліотечної спільнот, працівників і працівниць молодіжної, соціальної, правоохоронної сфер.

«Онлайк» – це друге оновлене видання навчально-методичного посібника «Керівництво із соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в інтернеті». Перше видання схвалила для використання в закладах освіти комісія з інформатизації закладів освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (Лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» № 21.1/12-Г-761 від 09.11.2017).

Онлайнову версію посібника можна завантажити за покликанням:

 https://www.osce.org/files/f/documents/0/f/483533.pdf

Ця публікація видана за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Усі права захищені. Зміст цієї публікації можна безкоштовно копіювати та використовувати для освітніх та інших некомерційних цілей за умови посилання на джерело інформації. Координатор проектів ОБСЄ в Україні не несе відповідальності за зміст та погляди, висловлені у цій публікації.

53

Шановні колеги! Ми отримали 10 примірників навчально-методичного посібника, частина яких буде доступною для Вашого користування в бібліотеці, навчально-методичному кабінеті та на кожному відділенні. «Зробимо інтернет безпечнішим!»

Сергій ШТОГРИН, викладач-методист

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook