Німеччина підтримує Україну на шляху до сталого розвитку

5 травня 2021 року
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен, щоб обговорити стан реалізації українсько-німецьких проєктів і впровадження в Україні зеленого порядку денного.

Роман Абрамовський: “Німеччина надійний партнер України. У сфері захисту довкілля ми спільно реалізуємо низку проєктів та щиро вдячні німецькому Уряду за сприяння в просуванні реформ та допомогу на цьому шляху своїм досвідом та знаннями. Сподіваюся на продовження плідної співпраці та підтримку Німеччиною амбітного українського Другого національно-визначеного внеску до Паризької угоди і створення Українського кліматичного фонду”.

Міністр повідомив, що Україна перебуває на фінальному етапі оновлення внеску в Паризьку Угоду та завершує консультації зі стейкхолдерами по всіх секторах, аби сформувати кінцеву ціль по скороченню викидів.

За словами Романа Абрамовського, українська ціль в НВВ2 є цілком досяжною - до 2030 року на 65 % скоротити викиди парникових газів від рівня 1990 року. Однак, при її реалізації не уникнути значних фінансових вкладень, адже на всі сектори економіки очікують масштабні трансформації.

Роман Абрамовський: “Одним із шляхів та механізмів фінансування реалізації цілей НВВ2 ми вбачаємо в Українському кліматичному фонді. Його створення є важливим для Міндовкілля. Наша мета, аби кошти з екологічних податків йшли на конкретні програми зі стимулювання модернізації і заходів енергоефективності промисловості та інших напрямків скорочення викидів”

Окрему увагу Роман Абрамовський приділив проєктам з розвитку лісового господарства та збільшення площ українських лісів. Він повідомив, що за дорученням Президента в Україні до 2030 року площі лісів збільшать до 1 млн. га.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анка Фельдгузен відзначила, що Німеччина позитивно оцінює прагнення України в кліматичній політиці, розбудові ефективної системи екологічних фінансів та інших ключових сферах захисту довкілля.

Україна та Німеччина спільно втілює такі проєкти:

  • GIZ “Найкращі доступні технології та методи управління (НДТМ) для України”. Один з результатів - законопроєкт 4167-д “Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності»;
  • GIZ “Підтримка впровадження системи торгівлі квотами на викиди парникових газів в Україні”. Результат - запускається у роботу система моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Це посилить контроль за звітністю підприємств;
  • Німецько-український агрополітичний діалог. Спільно розробили порядок проведення національної інвентаризації лісів. Його нещодавно затвердив український Уряд;
  • Співпраця з Глобальним Центром моніторингу пожеж (GFMC). Тривають роботи над Державною стратегією національної системи управління ландшафтними пожежами;
  • “Підтримка природно-заповідних територій в Україні” (KfW). Результати: створюється Державний кадастр природно-заповідного фонду України, закупили нову форму для спеціалістів нацпарків, оновили обладнання та техніку, розробляються нові вебсайти нацпарків, розвивається туристична інфраструктура парків.

 

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. https://mepr.gov.ua/news/37323.html

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook