На Луганщині завершилися масштабні протипожежні навчання

5 травня 2021 року
DepoДонбас

 В Луганській області для підрозділів ДСНС, поліцейських, медиків, нацгвардійців було проведено масштабні протипожежні навчання.

На Луганщині завершилися масштабні проти…

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА, передає Depo.Донбас.

"Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов взяв участь у сумісному практичному навчанні щодо відпрацювання дій органів управління і сил ГУ ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління ЛМГ із залученням служб цивільного захисту та місцевих органів влади поблизу Кремінної. У тренуваннях окрім різнопрофільних підрозділів ДСНС взяли участь поліцейські, медики, нацгвардійці, працівники лісомисливських господарств", — йдеться у повідомленні.

За легендою від викинутого недопалка цигарки займається суха трава перед ділянкою самосіву хвойних порід дерев біля 75 кварталу Житлівського лісництва. По сухій траві вогонь розповсюджується до ділянки самосіву, виникає низова пожежа хвойної підстилки, яка швидко переходить у верхову лісову пожежу молодняка самосіву хвойних порід дерев. Вітром до лісового масиву перенесено недогорілі залишки трави, листя, хвої, утворюються нові осередки пожеж. Виникає верхова лісова пожежа із загрозою поширення на приватні садиби у Кремінній.

Першими на місце події прибули співробітники Житлівського ЛМГ з трактором, який обладнаний плугом. У цей час розгорнуто штаб з ліквідації пожежі, у повітрі задіяні квадрокоптери, які дають картину осередків займання.

Транспортний засіб здійснив наїзд плугом на невідомий вибуховий предмет, внаслідок чого його було знерухомлено, а водій отримав контузію. Його було передано прибулій на місце фельдшерській виїзній бригаді, постраждалому надається перша долікарська допомога. До місця прибуває автомобіль бригади швидкої допомоги Кремінської РТМО до якої співробітники ДСНС передають постраждалого.

На місце події вирушила саперна бригада ДСНС та виявила ще нездетоновані боєприпаси часів.

На другому етапі екіпажі пожежних машин відпрацьовували гасіння верхової пожежі. Після отримання повідомлення про загрозу розповсюдження пожежі в напрямку населеного пункту органами місцевої влади у спільній взаємодії з підрозділами Нацполіції організовано оповіщення населення про небезпеку за допомогою гучномовців встановлених на оперативному транспорті та шляхом подвірного обходу.

До населення доводиться інформація про розміщення пунктів збору для евакуації, виділяється розрахункова кількість автобусів та пристосованого транспорту. Організовується евакуація населення в першу чергу з вулиць, які розташовані в безпосередній близькості до лісового масиву.

До місця пожежі прибуває пожежний потяг, оперативний розрахунок здійснює розгортання та подачу ручних пожежних стволів на захист житлових будинків поблизу залізничного полотна, а також додатково забезпечує водою роботу двох відділень на автоцистернах.

Підбиваючи підсумки проведеної спільної роботи, Олексій Смирнов наголосив на тому, що проведення подібних заходів необхідно як підрозділам рятувальників для відточення навичок, так і представникам влади на місцях, аби розуміти процеси пожежогасіння і керівництва силами та засобами пожежогасіння в умовах лісових пожеж.

Нагадаємо, на Луганщині заборонять відвідувати ліси в пожежонебезпечний період.

 

Джерело: DepoДонбас.

https://dn.depo.ua/ukr/dn/na-luganshchini-zavershilisya-masshtabni-protipozhezhni-navchannya-202104291315880

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook