Акредитація ОП «Будівництво та цивільна інженерія»

28 квітня 2021 року

 У відповідності до Положення про акредитацію освітніх програм, у 2021 році освітня програма «Будівництво та цивільна інженерія»  була визначена для проведення акредитації.

Під час підготовки до проведення акредитації було виконано значний обсяг роботи:

  • розроблена, затверджена та уведена в дію освітня програма;
  • розроблено навчальний плани, підготовлено комплекс методичного забезпечення та силабуси навчальних дисциплін;
  • розроблено 66 Положень, які регламентують підготовку здобувачів вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем (наказ від 02.11.2021 № 01-ОД);
  • наказом директора коледжу № 222-ОД від 29.12.2018 було призначено гаранта освітньої програми зі спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» - Т. А. Сасовського;
  • наказом директора коледжу від 31.08.2020 № було призначено групу забезпечення освітньої програми у складі: Г. Х. Масюка, професора, к.т.н., А. П. Павліва, доктора технічних наук, доцента, Г. І. Сафонова, к.т.н., доцента, Т. А. Сасовського, к.т.н., І. В. Чорну, к.т.н. та С. В. Шалая, к.т.н., доцента.

Гарантом освітньої програми Т. А. Сасовським та завідувачем технічного відділення В. О. Люльчиком було розроблено відомості про самооцінювання освітньої програми, які включають в себе 9 критеріїв. Відомості були надані до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у визначений термін.

Наказом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було призначено експертну групу за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» (наказ № 41-Е від 19.01.2021):

  • Шпакова Г. В. (Київський національний університет будівництва та архітектури) – керівник експертної групи;
  • Нагорна О. К. (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури);
  • Карпушин А. С. (НУ «Львівська політехніка», здобувач вищої освіти).

Враховуючи, що Кабінетом Міністрів України було впроваджено загальнонаціональний карантин, акредитаційна експертиза проводилася дистанційно. Інформаційний супровід акредитаційної експертизи здійснювався в тому числі через сайт коледжу. Інформація своєчасно оновлювалася відповідальним за веб-ресурс Стриком П. М.

З 01 по 03 лютого працювала експертна група по проведенню акредитаційної експертизи. Відбулося 11 зустрічей з гарантом освітньої програми; керівником та менеджментом ЗВО; зі здобувачами вищої освіти; з академічним персоналом; з представниками студентського самоврядування; з роботодавцями; ознайомлення з навчально-матеріальною базою; відкрита зустріч; фінальна зустріч тощо. Під час зустрічі з роботодавцями активно себе проявили О. В. Люльчик, голова правління ПрАТ «Рівнебуд», А. О. Матвійчук, головний інженер Управління капітального будівництва Рівненського місквиконкому, Н. І. Переходько, начальник департаменту АПР Рівненської ОДА, О. В. Матвіюк, директор ТОВ «Орбіта будпроект».

Під час роботи експертних комісій було своєчасно надано додатки до Звіту про самооцінювання та інша необхідна документація. Члени експертної групи та галузевої експертної ради відзначили високий рівень підготовки фахівців за акредитованими освітніми програмами.

На засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 27.04.2021 було прийнято одноголосне рішення про акредитацію освітньої програми «Будівництво та цивільна інженерія».

За 2020-2021 рр. ВСП «РФК НУБіП України» пройшов успішну акредитацію чотирьох освітніх програм освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальностей «Облік і оподаткування», «Інженерія програмного забезпечення», «Геодезія та землеустрій», «Будівництво та цивільна інженерія».

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook