Виховна година «Дзвони Чорнобиля» до 35-ої річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2021 року
 

26 квітня 2021 року у ВСП «РФК НУБіП України» викладачем біології Капітулою Ігорем Карповичем та здобувачами освіти 11-Ю групи загальноосвітнього відділення (куратор Троцюк Вікторія Віталіївна) була проведена виховна година «Дзвони Чорнобиля».

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, відлуння якої відчуваємо і досі.

Гості та учасники заходу долучилися до вшанування пам’яті жертв хвилиною мовчання. Вічна й світла пам'ять тим, хто став на боротьбу з невидимим ворогом – радіацією та ціною власного життя зупинив страшну світову катастрофу. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Пройшло 35 років після аварії на ЧАЕС. Однак збитки від цієї біди доведеться відшкодовувати ще дуже довго. Унаслідок забруднення повітря, ґрунтів і вод з’явилася так звана «зона відчуження», де небезпечно, а тому заборонено проживати людям. Проте в цій зоні продовжують жити близько 400 видів тварин, птахів та риби, 1200 видів флори, 60 з них занесені до Червоної книги України, а 20 є рідкісними. У «зоні відчуження» тваринний і рослинний світ зазнає генетичних мутацій.

Деркач Аліна, Юрим Софія, Ковальчук Анна, Хміль Вікторія, Бондар Ілона, Матюх Тетяна, Черноус Яна підготували змістовні повідомлення та презентації про важливі факти трагедії. Учасники заходу переглянули тематичні документальні фільми. Данилець Аліна та Концемал Юрій забезпечили захід технічною підтримкою.

У виховній годині також взяла участь студентка 22-ІП групи відділення програмування Ярошинська Світлана, яка підготувала цікаве повідомлення про Чорнобильський біосферний заповідник.

 

 

Капітула І.К., викладач біології 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook