Кафедра банківської справи та страхування піклується про формування страхової культури студентства

30 квітня 2021, 18:20
   Дистанційна форма навчання має сприяти підвищенню професійних компетентностей студентів. Викладачі кафедри банківської справи та страхування намагаються системно та всебічно підтримувати студентів та організовувати гостьові лекції в онлайн режимі, а також й проводити вебінари для представників інших університетів.
   Продовжуючи добру традицію проведення зустрічей з фахівцями та практиками з ініціативи представників кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права факультету міжнародної торгівлі та права КНТЕУ 28 квітня 2021 року на платформі Zoom відбувся вебінар «Страховий договір: особливості укладання» від Тринчука Віктора Вікторовича – головного редактора англомовного фахового журналу «Insurance Markets and Companies» (Україна), к.е.н., доцента кафедри банківської справи та страхування НУБІП України. Приємно відзначити, що наш колега - випускник КНТЕУ, який до того ж 17 років пропрацював в рідній альма-матер на кафедрі фінансів.

 

  Віктор Вікторович є гостьовим лектором Краківського економічного університету (Польща), Жешувської політехніки (Польща), Міжнародного університету  «MITSO» (Білорусь), Російського економічного університету імені Плеханова (Росія), Польського дому у Києві. Він має до 200 публікацій на страхову тематику, є членом редакційних колегій журналів: «Економіка. Фінанси. Право» (Україна) , «Інноваційна економіка» (Україна), «Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації» (Україна), «Innovative Marketing» / індексується в базі Scopus (Україна), «Zeszyt Bialostockie studia prawnicze» (Польща), «Geopolitics Under Globalization» (Польща), «VUZF REVIEW» (Болгарія).
   Віктор Вікторович розповів про особливості укладання страхових договорів, зупинився на питаннях правового регулювання страхової діяльності, добровільних та обов’язкових видах страхування, істотних умов договору страхування, відмінностях договору від страхового полісу, страхового свідоцтва та страхового сертифікату. Належна увага під час вебінару була приділена електронній формі договору страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. У ході жвавої дискусії гість не оминув змін в законодавстві, зокрема розробки законопроекту «Про страхування» й актуальних питань щодо страхування подорожуючих в умовах карантинних обмежень.

 

 

 

   Особливе захоплення викликали у слухачів цікаві історичні паралелі щодо розвитку інституту страхування, страхового права та рівня страхової культури за часів Австро-Угорської, Російської імперій та сучасної України. Продемонстровано унікальні страхові артефакти: страхові дошки, які розміщувались на будинках та вхідних дверях квартир, застрахованих від вогневих ризиків; страхові скарбнички, які використовувались для нагромадження коштів з метою укладання страхового договору в наступному році.

 

   Окрім представників КНТЕУ до участі у вебінарі долучились викладачі та студенти нашого університету, Черкаського інституту Університету банківської справи та Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.
 
Щиро дякуємо за участь усім учасникам вебінару!

 

Вікторія Костюк
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook