ЧОРНЕ КРИЛО ЧОРНОБИЛЯ

26 квітня 2021 року

 

1Тридцять п’ять років тому в Україні сталася найбільша техногенна аварія в історії людства, яка вразила всю планету – аварія на Чорнобильській АС. Мабуть, в земній історії ще не було такої трагедії, що не була війною, трагедії, що не була скоєна навмисно проти людства. Вона сталася в мирний час у чарівному поліському краї. Трагедія, спричинена прагненням людини покращити собі життя, яка обернулася гірким полином в кінці століття.

Відзначаючи цю сумну дату, в першу чергу, звертаємо увагу на висвітлення психологічних, економічних, культурних та світоглядних аспектів феномену Чорнобиля всіма можливими засобами і формами бібліотечної роботи.

З метою висвітлення трагічних подій - 35 річниці від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф в приміщенні читальної зали загальної бібліотеки функціонує тематична книжкова виставка «Чорне крило Чорнобиля».

2

З представлених на виставці матеріалів можна дізнатися про техногенну катастрофу та героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з «мирним атомом»,  які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. 

Важливо надавати нашим користувачам повну інформацію про події в епіцентрі та навколо Чорнобиля, про причини і масштаби аварії, про героїзм людей під час ліквідації її наслідків, про наслідки трагедії для України і людства.

Тетяна Малопінська,
бібліотекарка читального залу
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook