28 КВІТНЯ – ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

28 квітня 2021 року

 

6Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників.

З метою привернення уваги світової громадськості до невирішених проблем охорони праці та з метою зниження щорічної смертності на робочому місці Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці. Вперше він відзначався у 2003 р.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається, згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 р., щорічно 28 квітня.

Девіз Дня охорони праці -2021: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

3

Вже стало традицією проводити в нашому навчальному закладі заходи з нагоди цього дня. 27 квітня викладачка охорони праці Ірина ЦИГАН провела із здобувачами освіти першого курсу (гр.М-11М) інформаційно-тематичну бесіду «Охорона праці – запорука життя!», акцентувавши увагу на тому, що охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя людини залежить від кожного, хто бере участь у трудовій та навчальній діяльності. Тому важливо пам’ятати, що дотримання усіх правил та вимог у сфері охорони праці стане запорукою збереження здоров’я та найціннішого – людського життя.

6

28 квітня заступник директорки з адміністративно-господарської роботи, викладач предмету «Охорона праці» Петро ЖОВНИЧ ознайомив працівників коледжу з нормативно-правовими документами, що регулюють питання охорони праці та з організацією заходів щодо створення безпосереднього в процесі роботи безпечних технічних і санітарно-гігієнічних умов для працюючих та черговий раз наголосив на важливості дотримання та виконання інструкцій, правил та вимог з охорони праці.

1

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці та на допомогу всім користувачам в бібліотеці організована виставка нормативної, фахової навчальної літератури та періодичних видань з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Таким чином, керівництво закладу та відповідальні особи за охорону праці, в черговий раз привернули увагу до виховання поважного ставлення до власної безпеки та безпеки людей, які знаходяться поруч.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook