Засідання групи забезпечення ОНП з «Філософії»

27 квітня 2021 року

   26 квітня 2021 року відбулося засідання групи забезпечення освітньо-наукової програми підготовки фахівців третього (аспірантура) освітнього рівня з «Філософії». Гарант програми, професор кафедри філософії та міжнародної комунікації Сторожук С.В. повідомила про те, що в процесі підготовки до акредитації постійно відбуваються зміни, тож викладачі кафедри мають тримати руку на пульсі та вчасно корегувати робочі програми, відповідно вимог МОН та НАЗЯВО.

  Робочою групою під час засідання було обговорено зміни назви освітньо-наукової програми з «Історія філософії» на «Філософія», в зв’язку з чим було визначено необхідність внесення змін в список основних дисциплін, а також розширення вибіркових дисциплін, які є необхідними та відповідають вимогам часу. Окремо було наголошено про необхідність посилення орієнтації ОНП з «Філософії» на місію нашого університету. Окрім того, що це є логічним та актуальним, це постає ще і як одна з вимог для акредитації ОНП.
   Ще однією метою заходу було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії стейкголдерів освітньо-наукової програми з «Філософії». Відбулася зустріч з представником Центру релігієзнавчих досліджень, доктором філософських наук, професором Чорноморцем Ю.П. З ним обговорювались питання актуальності вибіркових дисциплін та необхідності співвіднесення їх змісту з місією університету, в якому відбувається підготовка фахівців.

   Зібрана інформація під час обговорення (відгуки та пропозиції від учасників) слугуватимуть основою для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти третього рівня за освітньо-науковою програмою «Філософія».

Ірина Матвієнко,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook