Міжнародний день англійської мови

23 квітня 2021 року
 

“To be or not to be, that is the question …”

W.Shakespeare

 

23.04.2021 у ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» на базі БІЦ відбулося відкрите заняття-презентація з англійської мови «Жанри мистецтва Шекспіра» для студентів ІІ курсу технічного та економічного відділення з викладачем англійської мови О.М. Лисяк. Гостями заходу були О.Г. Талімончук, Л.В. Балдич, працівники БІЦ.

Захід проходив у рамках святкування Міжнародного дня англійської мови та Дня авторського права, які відзначаються щорічно 23 квітня.

Вперше День англійської мови, як і дні інших офіційних мов ООН, відзначили в 2010 році. Встановлення події стало ініціативою департаменту із зв'язків з громадськістю Організації Об'єднаних Націй, який вказав на необхідність розробити програми заходів для зміцнення традиції багатомовності.

І дуже символічно, що для цього свята було обрано дату дня народження та дня смерті найвидатнішого англійського драматурга усіх часів Вільяма Шекспіра --- генія, твори якого входять в число найбільш цінних зразків літературної спадщини світу.

В.Шекспір вважається одним із засновників літературної англійської мови. Його вважають національним героєм та одним із символів Англії, її національним поетом. Твори перекладені багатьма мовами світу і з'являються на театральній сцені частіше, ніж п'єси будь-якого іншого драматурга, який коли-небудь жив і творив.

Наші здобувачі освіти активно долучилися до обговорень та дискусій щодо відмінностей американської і британської англійської мови, важливості читання і ролі книг у нашому житті, а також дізналися про життя і творчість англійського Барда, Вільяма Шекспіра, та виконували творчі завдання після перегляду відео-презентацій.

Наприкінці заняття всі зійшлися на думці, що насолоду від читання книг неможливо нічим замінити, а читати іноземною мовою – це наближатися до мрії стати затребуваним спеціалістом міжнародного рівня!

Оксана Лисяк,

 викладач англійської мови

 

 

  


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook