Підсумки ІІ Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції «Теорія і практика облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами аграрного сектору в умовах сучасних викликів»

20 квітня 2021 року

 

 

15 квітня 2021 року кафедрою статистики та економічного аналізу Національного університету біоресурсів і природокористування України проведено ІІ Всеукраїнську студентську науково-практичну інтернет-конференцію «Теорія і практика облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами аграрного сектору в умовах сучасних викликів», присвячену 70-річчю економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

У роботі конференції прийняли участь понад 100 учасників закладів вищої освіти України - Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Луцького національного технічного університету, Миколаївського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету харчових технологій, Одеського державного аграрного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василена та ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України», ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України».

Із словами привітання до учасників конференції виступили декан економічного факультету, д.е.н., проф. А.Д. Діброва, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, д.е.н., проф. І.Д. Лазаришина, доцент кафедри адміністративного та фінансового права, к.ю.н., доц. С.В. Слюсаренко, які відзначили важливість проведення наукового заходу, спрямованого на активацію науково-дослідної роботи студентів з актуальних питань облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами економіки України, розвиток професійних компетентностей майбутніх спеціалістів, їх ділової активності та побажали молодим науковцям плідної праці та творчих успіхів.

  

Робота конференції проходила за напрямками:

1. Теоретичні та прикладні засади обліково-інформаційного забезпечення управління підприємствами економіки України.

2.    Правове забезпечення аграрного сектору економіки України.

3. Інформаційно-аналітичне забезпечення управління розвитком підприємств аграрного сектору.

4. Економетричне моделювання та прогнозування розвитку підприємств аграрного сектору в умовах  сучасних викликів.

  

 

 

 

  

 

Доповіді учасників конференції вирізнялися багатовекторністю досліджень, цікавим підходом до розкриття проблематики досліджень, практичними  рекомендаціями щодо розвитку облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами економіки України в умовах сучасних викликів, що викликало жваві обговорення та дискусії.

 

   

За актуальність тематики та змістовність доповіді учасники конференції були відзначені почесними дипломами за:

І місце – Костюк Анна Олегівна з доповіддю на тему «Особливості обліку і аналізу фінансових результатів за національними і міжнародними стандартами» (керівник- к.е.н., доц. Рябенко Л.М.)

Красноштан Анна Олександрівна з доповіддю на тему «Аналітична оцінка ринку меду» (керівник – к.е.н., доц. Чухліб А.В.)

Мусій Антоніна Леонідівна з доповіддю на тему «Обліково-аналітичне забезпечення управління розрахунками з оплати праці» (керівник - к.е.н., доц. Куць Т.В.)

Сорокіна Катерина Владиславівна з доповіддю на тему «Економетричне моделювання та прогнозування виробництва зернових та зернобобових культур» (керівник - к.е.н., доц. Симоненко О.І.)

ІІ місце – Бєлозерських Марія Василівна з доповіддю на тему «Гендерний аналіз заробітної плати в Україні» (керівник – к.е.н., доц. Воляк Л.Р.)

Вершута Юлія Сергіївна з доповіддю на тему «Статистичне дослідження середніх реалізаційних цін культур зернових та зернобобових в Україні» (керівник – к.е.н., доц. Богданюк О.В.)

Мельник Тетяна Ігорівна з доповіддю на тему «Економіко-статистичний аналіз діяльності підприємств олійно-жирової галузі України» (керівник к.е.н., доц. Макарчук О.Г.)

Наконечна Вікторія Миколаївна з доповіддю на тему «Роль і значення облікової інформації в управлінні підприємством» (керівник – викладач Рудник В.І.; ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України)

Стець Даніел Олексійович з доповіддю на тему «Історія трансформації договору оренди земельної частки (паю) як правового інструменту осучаснення аграрних відносин» (керівник - старший викладач Грабовецький О. І.; ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України»)

ІІІ місце – Гончарук Юлія Михайлівна з доповіддю на тему «Прогнозування фінансових результатів діяльності підприємства» (керівник - викладач Гурська Л.Л.; Відокремлений структурний підрозділ «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України»)

 Ільїна Ксенія Сергіївна з доповіддю на тему «Оцінка впливу технології вирощування на врожайність соняшнику» (керівник – к.е.н., доц. Богданюк О.В.)

Кривошея Анна Юріївна з доповіддю на тему «Статистичний аналіз урожайності зернових і зернобобових культур в Україні» (керівник – к.е.н., доц. Чухліб А.В.)

Мошкун Катерина Володимирівна з доповіддю на тему «Обліково-аналітичне забезпечення управління виробничими запасами підприємств аграрного сектору» (керівник – к.е.н., доц. Чухліб А.В.)

Хомицька Дар’я Сергіівна з доповіддю на тему «Планування робочого часу персоналу в умовах управління туристичною галуззю» (керівник – д.пед.н., проф. Нагаєв В.М.; Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, м. Харків).

  

 

Загалом, конференція пройшла на високому організаційному та науковому рівні, у формі дискусій та великим зацікавленням до піднятих питань.

  

 Організаційний комітет щиро дякує всім учасникам та їх керівникам за змістовну та плідну співпрацю, бажає молодим науковцям успіхів, нових творчих здобутків і перемог!

 

Алла Чухліб,

доцент кафедри статистики

та економічного аналізу

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook