Лісівники та рятувальники Вінниччини провели спільні тренування з гасіння лісових пожеж

20 квітня 2021 року
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

 З настанням тепла у лісі розпочинається пожежонебезпечний період. Тому традиційно у цей час лісівники Вінниччини проводять спільні із рятувальниками навчання з ліквідації лісових пожеж. Нещодавно подібний захід пройшов і в ДП «Жмеринський лісгосп» (директор Бендера П.В., головний лісничий Мацюк С.О.).

Тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі відбулись на базі Жмеринського та Барського лісництв (лісничі С.В. Горбатюк, О.В.Шулім).

Подібні навчання проводяться, щоб лісівники завжди були напоготові, могли вчасно і правильно відреагувати на ймовірну лісову пожежу. Під яас навчань є можливість на практиці перевiрити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж у природних екосистемах. А ще – готовність техніки і засобів до гасіння ймовірної лісової пожежі, - розповів головний лісничий підприємства С.О.Мацюк.

За тактичним задумом через необережне поводження з вогнем у лісі виникло «загорання». До місця пожежі прибувають жмеринські лісівники з ранцевими оприскувачами, хлопавками та розпочинають гасити вогонь. Через кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники державної пожежно-рятувальної частини, проводять оперативне розгортання. Завдяки спільним зусиллям було оперативно локалізувано загорання, а полум’ю не дозволили перейти на велику територію.

Учасники заходу вдало виконали поставлені завдання.

Варто пам’ятати, що більшість лісових пожеж виникають через людську недбалість! Тому лісівники області закликають жителів Вінниччини дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, не розводити у лісі у недозволених місцях вогонь. Адже без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть в повній безпеці. Лише особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.

 

Джерело: Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://vinwood.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/lisivniki-ta-rjatuvalniki-vinnichchini-proveli-spilni-trenuvannja-z-gasinnja-lisovikh-pozhezh.html

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook