ЛІАЦ ЗАВЕРШИВ РОЗРОБКУ ПРОГРАМНОГО ПРОДУКТУ «АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА «ПОЖЕЖІ»

20 квітня 2021 року
Відкритий ліс

На виконання вимог наказу Державного агентства лісових ресурсів України №12 від 19.01.2021 р. «Про підсумки пожежонебеспечного періоду 2020 року та завдання на 2021 рік», ДП «ЛІАЦ» завершив розробку програмного продукту «Автоматизована система «Пожежі».

За словами генерального директора ДП «ЛІАЦ» Юрія Сотника станом на 19.04.2021 р. в системі зареєстровано 626 уповноважених користувачів із 1132 лісництв України. Робота із забезпечення оперативного підключення нових користувачів триває.

«Автоматизована система «Пожежі» – це новий сучасний програмний продукт, направлений на фіксацію факту виявлення пожежі та організацію робіт з пожежогасіння шляхом залучення людських і технічних ресурсів. Окремо слід наголосити на функції дистанційного зондування Землі засобами супутникових технологій, яка наявна в АС «Пожежі». Вона дає можливість здійснювати виявлення теплової аномалії на території лісового фонду, автоматизовано сповіщає про це відповідальних користувачів, які оперативно вживають заходи по ліквідації загорання на початковій стадії» – повідомив Юрій Сотник.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/163409/

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook