В Україні посилено готуються до пожежонебезпечного періоду. За прогнозами синоптиків він буде складним

16 квітня 2021 року
Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства

Сьогодні працівники Закарпатського ОУЛМГ взяли участь в онлайн нараді за участі першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдана Боруховського, керівника Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця та керівників обласних підрозділів. До участі у нараді запросили і представників національних парків та природоохоронних заповідників, адже у боротьбі з вогнем усі мають об’єднати свої зусилля. Вогонь в еко-системах – спільна проблема і шляхи вирішення теж повинні бути спільними.

На початку зустрічі до учасників звернувся голова агентства Юрій Болоховець, який зазначив, що підготовка до пожежонебезпечного періоду для кожного з державних лісових підприємств і управлінь повинна бути номером один. За прогнозами синоптиків літо 2021, як і минулорічне літо, буде складним у плані температурних показників, тому треба бути готовим заздалегідь.

«Тепер усі лісогосподарські підприємства наявні кошти першочергово мають направляти на придбання протипожежного обладнання та засобів первинного виявлення пожеж. Зараз ми бачимо, що на підприємствах, де минулого року активно працювали над цими питаннями ситуація не вийшла із під контролю. А там, де не було налагоджено швидкого первинного виявлення, де не було належних засобів для первинного гасіння (йдеться про елементарні засоби, які мають бути укомплектовані усі лісництва), там ми отримали надзвичайні ситуації», – зазначив Юрій Болоховець.

Далі про підготовку до протипожежного періоду прозвітували керівники управлінь, які минулого року мали найбільшу проблему з пожежами – це Житомир, Харків та Луганськ. Очільники доповіли, що саме зроблено для ліквідації наслідків та для того аби упередити подальші ймовірні лісові загорання.

«Ми зробили добрий висновок від минулорічних пожеж і тепер добре знаємо, що краще вогонь попередити. Ми знаємо скільки коштів і сил потрібно, аби відновитися від наслідків великого вогню», – зазначив під час наради керівник Житомирського ОУЛМГ Віктор Сахнюк

У підсумку наради керівник Закарпатського ОУЛМГ Віктор Яковець дав розпорядження відповідним підрозділам управління взяти на озброєння досвід колег, посилити патрулювання лісової охорони, провести ряд рейдів та профілактичних бесід із населенням. Особливо простежити за укомплектуванням усіх першонеобхідних протипожежних засобів та за можливості осучаснити техніку, що допоможе попередити надзвичайні ситуації (йдеться про систему відеоспостереження та наявність квадрокоптерів). У кожному ДП, яке підпорядковане Закарпатському ЗОУЛМГ провести навчання особового складу лісової охорони та виробничих підрозділів стосовно локалізації та гасіння лісових пожеж.

Крім того в Держлісагентстві наголосили на створенні мобільних груп, які перевірятимуть надані звіти по підготовці до пожежонебезпечного періоду та контролюватимуть чи насправді вони відповідають дійсності.

 

Джерело: Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://zakarpatlis.gov.ua/v-ukraini-posyleno-hotuiutsia-do-pozhezhonebezpechnoho-periodu-za-prohnozamy-synoptykiv-vin-bude-skladnym/

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook