Лісівники Вінниччини проводять спільні навчання з рятувальниками

17 квітня 2021 року
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

 Не жартуйте в лісі з вогнем! Цей заклик є постійно актуальним, особливо з початком пожежонебезпечного періоду. Для того, щоб постійно бути напоготові, вчасно і правильно відреагувати на ймовірну лісову пожежу, у практиці держлісохорони Вінниччини залишається проведення спільних із рятувальниками навчань з ліквідації лісових пожеж. У квітні на 11 державних підприємствах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства до тренувань залучено 700 чоловік, 184 одиниці техніки , в тому числі 200 рятувальників та 42 одиниці техніки ДСНС. Нещодавно подібний захід пройшов і на базі Журавлівського лісництва ДП «Тульчинське ЛМГ» (директор М.Дан, головний лісничий Г.Кілимник).
У заході взяли участь державна лісова охорона лісництва, лісничий Юхименко Олег Павлович та рятувальники ДПРЧ-14 м.Тульчин з начальником частини Рудиком Сергієм В’ячеславовичем.
За тактичним задумом через необережне поводження з вогнем у лісі виникло загорання. До місця пожежі прибувають тульчинські лісівники з ранцевими оприскувачами, хлопавками та розпочинають гасити вогонь. Через кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники державної пожежно-рятувальної частини, проводять оперативне розгортання. Завдяки спільним зусиллям було оперативно локалізувано загорання, а полум’ю не дозволили перейти на велику територію.
Мета даних навчань - перевiрити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж у природних екосистемах. А ще – готовність техніки і засобів до гасіння ймовірної лісової пожежі. Учасники заходу вдало виконали поставлені завдання.
Однак варто пам’ятати, що більшість лісових пожеж виникають через людську недбалість! Тому лісівники області закликають жителів Вінниччини дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, не розводити у лісі у недозволених місцях вогонь.

 

Джерело: Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://vinwood.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/lisivniki-vinnichchini-provodjat-spilni-navchannja-z-rjatuvalnikami.html

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook