Готуємось відзначати професійне свято психологів

16 квітня 2021, 12:35

    Професія психолога в сучасному світі актуальна, престижна й популярна як ніколи. У багатьох навчальних закладах, на промислових підприємствах, у соціально-психологічних службах, лікарнях є фахівці, які допомагають людям, що опинились у складних ситуаціях. Значна кількість університетів готує психологів — попит породжує пропозицію.

Не виключенням є й наш славетний НУБіП, який має потужну кафедру психології, що входить до складу гуманітарно-педагогічного факультету.
З нагоди Дня психолога, який в Україні відзначається 23 квітня, кафедра психології, традиційно, проводить тиждень психології. Заплановано багато пізнавальних та корисних заходів. Науково-педагогічними працівниками кафедри було розроблено профорієнтаційний «Психологічний квест для старшокласників», який відбудеться у ботанічному саду НУБіП, на свіжому повітрі. Мета квесту – сприяти науково-практичному пізнанню старшокласниками психології як науки та професії. До участі запрошуються учнів 10-11х класів загальноосвітніх шкіл. Це чудова нагода познайомитись із професією психолога та поринути в чарівний світ людської душі.
Заслуговує на увагу й наступний запланований захід – «Психологічна майстерня» (майстер-класи з практичної психології), який заплановано на 27 квітня. Мета психологічної майстерні: сприяти розширенню та поглибленню фахових знань та вмінь майбутніх психологів. Студенти, які навчаються на психологів (та всі охочі) матимуть змогу опанувати психологічні прийомів та техніки з різних напрямів психології та психотерапії.
Продовжуватиме тиждень психології Всеукраїнська студентська науково-практична конференція з міжнародною участю «Психологія ХХІ століття». Мета студентської конференції: сприяти обміну досвідом студентів ЗВО України у пізнанні психологічної науки.  
Форма проведення конференції – дистанційна. Але це не завадить повноцінному обмінну знаннями та науковими здобутками майбутніх науковців. Тези доповідей будуть опубліковані в електронному збірнику матеріалів конференції.
Наступним масштабним заходом є Міжнародна науково-практична конференція «Психологічний супровід розвитку лідерського потенціалу шкільної та студентської молоді», яка відбудеться29 квітня у дистанційному форматі.Метою міжнародної конференції є сприяння об’єднанню наукового потенціалу представників психологічної науки різних країн для вирішення проблеми психологічного супроводу розвитку лідерських компетенцій школярів та студентів. На конференції поділяться досвідом найкращі психологи, науковці, науково-педагогічні працівники України та світу.
Завершує тиждень психології Психотренінг для школярів від майбутніх психологів, який відбудеться 30 квітня.Мета психотренінгу для школярів: сприяти набуттю майбутніми психологами фахових умінь із проведення психотренінгів, а також особистісному зростанню школярів-учасників тренінгів. На цьому заході наші майбутні психологи будуть мати можливість випробувати себе та застосувати набуті знання на практиці. Ця зворушлива подія важлива для студента-психолога, закоханого у свою майбутню професію.До участі у психологічному тренінгу запрошуються студентів спеціальності 053 «Психологія» НУБіП України (для проведення тренінгів) та учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва.
Професія психолога є особливим видом діяльності, який, окрім знань, вимагає певних особистісних якостей, особливої структури світогляду. Саме з цією метою створюються умови особистісного розвитку, фахового зростання здобувачів психологічної освіти.
З нетерпінням та цікавістю чекаємо на майбутні заходи.
Кафедра психології НУБіП України запрошує до участі у тижні психології колег з інших кафедр, ННІ та факультетів НУБіП України, ЗВО України та світу, а також усіх охочих,  гарантує незабутні враження від дослідження глибин своєї душі, нових знань та практичного досвіду!
Детальніше про заходи можна дізнатися за покликанням:
https://nubip.edu.ua/node/1104/14
Завідувач кафедри психології,
доктор психологічних наук,
професор Віталій Шмаргун
 
Старший викладач кафедри психології
Анна Хижняк

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook