Засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України»

14 квітня 2021 року

14 квітня 2021 року відбулося засідання педагогічної ради Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України».

На порядку денному було розглянуто такі питання: 1. Про хід виконання рішень попередніх педрад. Інформує: Т. Кристопчук, секретар педагогічної ради. 2. Про підсумки діяльності колективу коледжу за період з 03.02.2021 до 14.04.2021. Доповідає: Я.Корсун, директор коледжу. 3. Територіальна громада: головні виклики та досягнення. Доповідає: О.Басюк, викладач юридичних дисциплін. 4. Роль бібліотечно-інформаційного центру у формуванні сучасного інформаційного середовища коледжу. Доповідає: Л. Бурячинська, завідувач БІЦ. 5. Практична підготовка як важлива складова навчального процесу. Доповідає: О. Качановський, заступник директора з виробничої роботи. 6. Про ступеневу освіту і набір випускників коледжу до базового університету(НУБіП України). Доповідає: Н.Пастушенко, фахівець підрозділу працевлаштування  випускників коледжу. 7. Різне. 7.1. Про результати діяльності відокремлених структурних підрозділів НУБіП України. Доповідає: В.Царук, заступник директора з навчальної роботи. 7.2. Про результати атестації педагогічних працівників коледжу. Доповідає: Л. Балдич, методист коледжу. 7.3. Про електронні трудові книжки. Доповідає:  І.Яткевич, помічник директора з кадрової роботи. 7.4. Про результати акредитації спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» ОС «Бакалавр». Доповідає: Т.Сасовський, гарант освітньої  програми.

Засідання педагогічної ради пройшло у дистанційному форматі.

Корсун Я., директор коледжу, звернув  увагу на те, що у дистанційному режимі працювала експертна група з проведення акредитаційної експертизи освітньої програми «Будівництво та інженерія». Зверталась увага на проведення атестації педагогічних працівників коледжу. Проаналізовано заходи, організовані та проведені під час проведення тижня загальноосвітніх дисциплін.  Подано перелік відкритих заняття, проведених викладачами коледжу. Визначено спортивні досягнення студентів коледжу.

Басюк О., викладач юридичних дисциплін, окреслила головні виклики та досягнення територіальних громад. Визначено нормативно-правову базу територіальних громад. Проаналізовано етапи впровадження децентралізації в Україні. Схарактеризовано історію успіху територіальної громади. Визначено основні напрями реформи освіти в умовах децентралізації.

Бурячинська Л., завідувач БІЦ, визначила роль бібліотечно-інформаційного центру у формуванні сучасного інформаційного середовища коледжу. Визначено компоненти інформаційного середовища. Схарактеризовано етапи формування фонду, структуру фонду, електронні ресурси.  Проаналізовано складову інноваційного розвитку бібліотечного центру – методичну діяльність. Визначено роль електронного довідково-бібліографічного апарату. Визначено головне завдання БІЦ на перспективу.

Качановський О., заступник директора з виробничої роботи, проаналізував практичну підготовку як важлива складова навчального процесу. Визначено бази виробничої практики. Вказувалось на оновлення навчально-методичних комплексів з навчальних та виробничих практик. Визначено мету та завдання виробничої практики. Підкреслювалося, що під час організації та реалізації освітнього процесу враховується думка стейкхолдерів та роботодавців щодо необхідних компетентностей випускника на ринку праці.

Пастушенко Н., фахівець підрозділу працевлаштування випускників коледжу, звернула  увагу на те, що підготовка фахівців у закладі здійснюється за денною та заочною формами навчання, безпосередньо як в університеті, так і на міжкафедральній навчальній лабораторії за ОС «бакалавр», «магістр». Проаналізовано вступ 2020 ОС «магістр», подано прогноз вступу 2021.

Царук В., заступник директора з навчальної роботи, проінформував про результати діяльності відокремлених структурних підрозділів НУБіП України.

Балдич Л., методист коледжу, проінформувала про результати атестації педагогічних працівників коледжу. Зазначалося, що атестаційною комісією було атестовано на відповідність займаній посаді 37 педагогічних працівників коледжу і провідний бібліотекар БІЦ. Щодо 32 педагогічних працівників ВСП «РФК НУБіП України» матеріали були передані до атестаційної комісії управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації (атестація відбулася 08  квітня 2021 р.).

 Яткевич І., помічник директора з кадрової роботи, проінформувала про введення в обіг електронних трудових книжок.  Зазначено, що Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника у електронній формі» передбачає, що відомості до електронної трудової книжки будуть вноситися у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Наголошувалося, що роботодавець або працівник передаватимуть інформацію про трудову діяльність Пенсійному фонду. 

Сасовський Т., гарант освітньої  програми, прозвітував про результати акредитації спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» ОС «Бакалавр». Визначено основні зауваження експертної групи. Зазначалося, що була проведена перевірка зазначених зауважень та надано письмові пояснення, які спростовують зазначені порушення.

На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийнято рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.

 

Т. Кристопчук, секретар педагогічної ради 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook